Διεθνή Νέα Επιχειρηματικά

‘Eρχεται το φυτικό κρέας!

Τον επόμενο μήνα, η πόλη της Βοστώνης στη Βρετανία θα γίνει η πρωτεύουσα «ψεύτικου κρέατος» της Ευρώπης. Εγκαινιάζεται το νέο εργοστάσιο παραγωγής φυτικού κρέατος. Το νέο εργοστάσιο της Plant & Bean Ltd., το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, θα παράγει 55.000 τόνους εναλλακτικών πρωτεϊνικών προϊόντων ετησίως.

Πρόκειται για ένα βήμα το οποίο θα συμβάλλει στην μείωση του χάσματος ποιότητας – τιμής μεταξύ των φυτικών και των συμβατικών προϊόντων κρέατος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβολο της επιχείρησης Έντγουιν Μπαρκ.

Πρόκληση η αγορά φυτικών προϊόντων

«Πρέπει να μειώσουμε το κόστος και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με τη μαζική παραγωγή. Αναμφίβολα για πολλές οικογένειες ακόμη και σήμερα αποτελεί πρόκληση η αγορά φυτικών προϊόντων κυρίως λόγω του υψηλού κόστους.» δήλωσε ο Μπαρκ σε συνέντευξή του.

Η ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου

Η κλιματική αλλαγή και οι ανησυχίες για την υγεία και τη διατροφή οδηγούν τους καταναλωτές στην αναζήτηση φυτικών προϊόντων. Για τον λόγο αυτό, η ζήτηση εναλλακτικών πρωτεϊνών έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Η βιομηχανία έχει προσελκύσει τεράστιες επενδύσεις επιχειρηματικού κεφαλαίου, αλλά και γίγαντες τροφίμων από τη McDonald’s Corp. έως τη Nestle SA ξεκινούν τις δικές τους σειρές φυτικών προϊόντων.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει συμβάλει σημαντικά στην υιοθέτηση φυτικού κρέατος στη διατροφή των ανθρώπων.

Η Plant & Bean στοχεύει στη μείωση του κόστους των λαχανικών όπως είναι τα μπιζέλια και τα φασόλια κατά 50%. Έτσι, θα αυξήσει την ελκυστικότητα των προϊόντων της. Η εταιρεία, επί του παρόντος αναζητά κεφάλαια για να ανοίξει περισσότερα εργοστάσια παραγωγής φυτικών προϊόντων.

Η επιθυμία αυτή συνεπάγεται ευρείας κλίμακας επέκταση της επιχείρησης στις Η.Π.Α. μέσα στο επόμενο έτος, με την Κίνα και την Ταϊλάνδη να ακολουθούν το 2022. Ακόμη, και η Βραζιλία βρίσκεται στα μελλοντικά σχέδια επέκτασης καθώς αποτελεί χώρα – κόμβο για την παραδοσιακή βιομηχανία κρέατος.

«Χρειάζεται να διανύσουμε αρκετό δρόμο ακόμη, αλλά οι δυνατότητες που προσφέρει ο συγκεκριμένος κλάδος είναι τεράστιες.», δήλωσε ο Μπάρκ. «Εάν ξεπεράσουμε τα εμπόδια που αφορούν την τιμή και την ποιότητα, νομίζω πως το εγχείρημα αυτό θα στεφθεί με επιτυχία.»

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Lufthansa: Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος…

Taste and Hospitality

Έκτακτη απόφαση της Ryanair: Ολική ανατροπή για τους εργαζόμενους

Taste and Hospitality

Έτοιμα τα αεροδρόμια της Κύπρου-Πτήσεις απο τις 9 Ιουνίου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!