Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Mouton Rothschild: H νέα ετικέτα εσοδείας 2018, από Κινέζο καλλιτέχνη

Ο Xu Bing, μία από τις πιο πρωτοποριακές και πιο γνωστές δημιουργικές προσωπικότητες της Κίνας, ανέλαβε να δημιουργήσει την ετικέτα Mouton Rothschild 2018 από τους ιδιοκτήτες του first growth οινοποιείου του Bordeaux, Philippe Sereys de Rothschild, Camille Sereys de Rothschild και Julien de Beaumarchais de Rothschild.

Ο Xu Bing, γεννημένος το 1955, είναι γνωστός για τη δημιουργική του χρήση της γλώσσας και η ετικέτα Mouton Rothschild 2018 είναι ένα παράδειγμα της «καλλιγραφίας τετράγωνης λέξης». Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται για τη δημιουργία έργων τέχνης που μοιάζουν με παραδοσιακούς κινέζικους χαρακτήρες, αλλά αποτελείται από λέξεις και γράμματα από το λατινικό αλφάβητο.

Αυτή δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που την ετικέτα του Mouton Rothschild έχει επιμεληθεί ένας Κινέζος καλλιτέχνης. Η ετικέτα του vintage 2008 του Chateau Mouton Rothschild, σχεδιάστηκε από τον Κινέζο καλλιτέχνη Xu Lei αλλά και η ετικέτα του Mouton 1996, δημιουργήθηκε από τον διάσημο Κινέζο καλλιγράφο Gu Gan.

credit: Chateau Mouton Rothschild

Το «Mouton Rothschild» μπορεί να διαβαστεί στην ετικέτα- έργο τέχνης που διακοσμεί το vintage του Château για το 2018. «Όταν ανακάλυψα τον Xu Bing, γοητεύτηκα από αυτόν ως εφευρέτη σημείων προικισμένων με απίστευτη ποιητική δύναμη», δήλωσε ο Julien de Beaumarchais de Rothschild.

Το Mouton Rothschild ανέθεσε σε έναν καλλιτέχνη να σχεδιάσει κάθε vintage ετικέτα από το 1945, αν και ο καλλιτέχνης αφίσας Jean Carlu είχε σχεδιάσει στο παρελθόν μια ετικέτα για το Mouton 1924. «Έχω επί μακρόν συνειδητοποιήσει τη στενή σχέση μεταξύ του Château Mouton Rothschild και της τέχνης», δήλωσε ο Xu Bing, ο οποίος συναντήθηκε με την αείμνηστη βαρόνη Philippine de Rothschild μετά από πρόσκληση στο κτήμα το 2013.

«Εντυπωσιάστηκα από την ενέργειά της, τη ζεστή προσωπικότητά της και τις γνώσεις της για τις τέχνες. Είπε ότι μια μέρα θα πρέπει να δημιουργήσω μια ετικέτα για το Mouton Rothschild. Έτσι, όταν ο Julien de Beaumarchais de Rothschild ήρθε σε επαφή μαζί μου για την ετικέτα του vintage 2018, το πήρα τόσο ως τιμή όσο και ως ευκαιρία να αποτίσω φόρο τιμής».

Ο Xu Bing διαδέχεται την Annette Messager, η οποία σχεδίασε την ετικέτα Mouton Rothschild 2017. Οι προηγούμενοι καλλιτέχνες ήταν μεταξύ άλλων ο Pablo Picasso (1973), Andy Warhol (1975), Francis Bacon (1990), Jeff Koons 2010 και David Hockney (2014).

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πώς μπορεί να προστατευθεί η εφοδιαστική αλυσίδα

Taste and Hospitality

Οι Top -10 ποικιλίες οινοποίησης παγκοσμίως

Taste and Hospitality

Τα μανιτάρια που λατρεύουν να μαζεύουν οι Κύπριοι!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!