Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Έφθασε το Macallan Edition No 6 στην Ελλάδα!

Κατέφθασε στην Ελλάδα και είναι πλέον διαθέσιμο προς αγορά το Macallan Edition No 6, μία υπέροχη έκφραση της δεξιοτεχνίας στην παραγωγή ουίσκι που διαθέτουν οι «αρχι-μάστορες» του οίκου, γράφοντας έτσι πανηγυρικά το φινάλε της ετήσιας και συλλεκτικής θεματικής σειράς Editions.

Ο οίκος Macallan εδώ και δεκαετίες έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών ουίσκι ως ένας εκ των πλέον ποιοτικών και πολυτελών, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που προέκυψε τυχαίως. Ήρθε με πολλή προσπάθεια και αγώνα. Για να βρίσκεσαι άλλωστε στην κορυφή και να για να διατηρείς τη θέση σου εκεί, χρειάζεται να επενδύεις, να καινοτομείς και να δημιουργείς. Και στο Macallan φαίνεται πως το έχουν συνειδητοποιήσει καλά αυτό, αφού τα τελευταία χρόνια μας κρατούν «απασχολημένους» διαρκώς.

Το 2018 εγκαινιάστηκαν οι ολοκαίνουριες και υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις απόσταξης του brand στο Craigellachie του Speyside, που κόστισαν 140 ολόκληρα εκατομμύρια βρετανικές λίρες! Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν και ένα υπερσύγχρονο κέντρο επισκεπτών, ενώ το κτίριο, από αρχιτεκτονικής άποψης, δημιουργήθηκε εναρμονίστηκε πλήρως στο φυσικό τοπίο της περιοχής.

Macallan Edition No 6

Ένα χρόνο αργότερα, ο οίκος αναδιάρθρωσε μερικώς και την επικεφαλής ομάδα παραγωγής, θέτοντας την σούπερ ταλαντούχα και άκρως επιτυχημένη Κίρστιν Κάμπελ (Kirsteen Campbell) στο τιμόνι της, μεταξύ και άλλων αλλαγών.

Τα έξι τελευταία όμως χρόνια συνέχιζε και την μίνι παράδοση των ετήσιων θεματικών εμφιαλώσεων της σειράς Editions, η οποία φέτος έκλεισε πανηγυρικά με το Macallan Edition No 6.

Το Macallan Edition No 6 αποτελεί πνευματικό τέκνο του Στίβεν Μπρέμνερ (Steven Bremner) -μέλος της ομάδας παραγωγών του οίκου-, με πηγή έμπνευσης τον θρυλικό ποταμό Spey, ο οποίος δεσπόζει, ονοματοδοτεί  και χαρακτηρίζει το φυσικό τοπίο και το μικροκλίμα της περιοχής Speyside, εκεί που βρίσκονται σήμερα τα περισσότερα αποστακτήρια σκωτσέζικου ουίσκι.

Το story-telling του Macallan No 6

Κάθε σοβαρ;ό Brand που σέβεται τον εαυτό του προσπαθεί πλέον να αποτυπώσει στις νέες του εμφιαλώσεις την απαραίτητη δόση story-telling που θα ιντριγκάρει τον καταναλωτή και αυτό φαίνεται πως κάνει και η έκδοση του νέου Macallan Edition No 6. Ο Στίβεν Μπρέμνερ διάλεξε προσεκτικά έξι διαφορετικούς τύπους βαρελιών ευρωπαϊκής και αμερικάνικης δρυός που πριν περιείχαν σέρι και αναμειγνύει το περιεχόμενό τους αριστοτεχνικά, αποτίνοντας φόρο τιμής στον ίδιο τον ποταμό Spey και στο μικροκλίμα που τον περιβάλει. Από τον σολομό που κολυμπά σε αυτόν και τον ιδιαίτερο φύλακά του, τον ghillie (ψαράς) με τον οποίον συνεργάζεται πλέον το brand, μέχρι τα περιώνυμα προϊόντα ψαρέματος σολομού της Hardy, αλλά και την ίδια τη δεξιοτεχνία των παραγωγών του Macallan.

Macallan Edition No 6

Αυτό το πολύ όμορφο κεφάλαιο στο story-telling των Edition εκδόσεων του οίκου αρχίζει, τελειώνει και αποτυπώνεται γλαφυρά –σύμφωνα με τον παραγωγό- μέσα από την ιεροτελεστία απόλαυσης αυτού του υπέροχου dram, όπως αποκαλούν οι φαν του σκωτσέζικου ουίσκι το ποτήρι με το «νερό της ζωής» (uisge beatha, στα σκωτικά γαελικά).

Το Macallan No 6 στο ποτήρι μας

Στα των γευσιγνωστικών σημειώσεων, όπως είχα την ευκαιρία να τις σημειώσω κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού λανσαρίσματος του ουίσκι και έχοντας ως κυρία «επί των τιμών» του Macallan Edition No 6 την ambassador του brand, Άννα Μεταξά, αυτές γέμισαν το τεφτέρι μου.

Macallan Edition No 6

Η πρώτη επαφή με το Macallan No 6, στους 48,6% αλκοολικούς βαθμούς, προσφέρει απλόχερα και ανεπιτήδευτα την πολυπλοκότητα ενός προφίλ που άλλα ουίσκι παλεύουν –και αρκετά δεν το καταφέρνουν- να δημιουργήσουν. Η μύτη και τα αρωματικά χαρακτηριστικά του αποτελούν ιδανικό πρελούδιο ενός έργου που μαεστρικά αρχίζει να ξεδιπλώνεται, εξάπτοντας όλες μας τις αισθήσεις.

Η μύτη του εκφράζεται με μια αρμονία αρωματικών στοιχείων μεταξύ ευρωπαϊκής και αμερικάνικης δρυός, σε πολύ όμορφη ισορροπία και με την πλέον κομψή έκφραση. Αλλά και στο στόμα, αυτή η αρμονία διατηρείται, δημιουργώντας μια ακολουθία αρώματος και γεύσης, χωρίς αναίτιες εντάσεις και «γωνίες». Πανδαισία φρούτου, νότες γλυκών μπαχαρικών και χριστουγεννιάτικων συναισθημάτων, απαιτούν χρόνο για εις βάθος εξερεύνηση. Η όμορφα ενσωματωμένη αίσθηση της σοκολάτας που ξεπηδά στη μέση του ουρανίσκου μετά από 2-3 γουλιές, συνοδεύει κάθε υπομονετικό aficionado του ουίσκι και στην επίγευσή του, η οποία είναι μακρά –όπως παρατήρησαν και μερικοί εκ των συνδαιτυμόνων μας στο διαδικτυακό tasting- και σίγουρα αντάξια ενός εξαιρετικού ουίσκι.

Toυ Γιάννη Κοροβέση

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Coca-Cola HBC Κύπρου: Επένδυση για στήριξη της νέας γενιάς στελεχών

Taste and Hospitality

«Ούζο» και «Τσίπουρο/Τσικουδιά» στο μητρώο της WIPO

Taste and Hospitality

Photos Photiades: Επενδύει στη μικροζυθοποιία Siris Microbrewery

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!