Διοίκηση Τάσεις

Σκάνδαλα: Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, αλλά τελειώνει το οξυγόνο της χώρας

Η Κύπρος είναι μικρή χώρα, μια ανοικτή κοινωνία όπου δεν υπάρχουν μυστικά αφού όλα είναι αντικείμενο συζήτησης ή και κουτσομπολιού… Πώς είναι δυνατό ένας πολιτικός που αρχικά θεωρείται πολιτικά ικανός, να προκύψει στη συνέχεια ανθεκτικότερος σε πολιτικά σκάνδαλα και λιγότερο ικανός για τη δουλειά που του δώσαμε (μέσω της κάλπης) να κάνει για μας;

H εντιμότητα που επικαλείστε μέσω δικηγόρων, αναρτήσεων και με κουβέντες του καφενέ δε πιάνεται ως προστατευτική ασπίδα στην περίπτωση ενός σοβαρού σκανδάλου. Τι σχέση έχουν τα σκάνδαλα που ταλάνισαν τον τόπο με τη φιλοξενία και την εστίαση που αυτός είναι ο ρόλος της διαδικτυακής μας εφημερίδας, θα μου πείτε; Απλός: Όταν η οικονομία μας βασίζεται στον τουρισμό, λαογραφία, φιλοξενία, γαστρονομία και επιτρέπουν να γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι για μια χούφτα πολιτικών (ατόμων ή σκοπιμοτήτων) πώς θα στηρίξουμε τη χώρα με τις απέραντες ομορφιές της και με ποιο τρόπο θα καλέσουμε εκατομμύρια κόσμου να έρθουν να μας επισκεφθούν ξανά;

Αν και πιο κάτω θα θυμηθούμε σκάνδαλα που βγήκαν στην επιφάνεια και ξεφτιλιστήκαμε διεθνώς, σκοπιμότητες και συμφέροντα υπάρχουν και στο χώρο αυτό…Από το κρασί, μέχρι τα χωριά που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν λόγω συμφερόντων, από ξενοδοχεία «βολεύτηκαν» ακόμη και με όλο αυτό που ζούμε…

Έχω γνώμη. Απλώς διερωτώμαι τελικά αν θα πρέπει να έχω γνώμη. Λέω να διαβάσω, να αξιολογήσω και να καταγράψω…Ακόμη και τώρα αδυνατώ να προλάβω την επικαιρότητα. Νοιώθω κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο για μια πληροφορία να με βαράνε νταούλια στο κεφάλι…Στήνομαι μπροστά στην τηλεόραση και τρώω πασατέμπο μπας και βγάλω άκρη…και συνεχίζω να τρώω πασατέμπο.

Όπως και να έχει σε ότι αφορά τη πολιτική μέσω σκανδαλολογίας: «Σχεδόν ποτέ δεν βρίσκεται ο τελεσίδικα ένοχος. Ντόρος να γίνεται, διότι τελικά το ζητούμενο δεν είναι η απονομή δικαιοσύνης αλλά η λάσπη». Πώς μπορούμε να μιλάμε με όρους δικαιοσύνης, όταν η  Δικαιοσύνη για τους πολιτικούς, είναι αλλιώς;

Και πάμε…

1.            Το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ

2.            Όργιο στο ΣΑΛ Λάρνακας

3.            Σκάνδαλο και με πασσάλους της ΑΗΚ

4.            Φαγοπότι για πινακίδες στην Πάφο

5.            Η αγορά των ελικοπτέρων Agusta

6.            Τραπεζικά σκάνδαλα

7.            Σκάνδαλο Οικονομίας (κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος)

8.            Ποδόσφαιρο: Η Κύπρος εμπλέκεται σε εγκληματικό δίκτυο που αποκόμισε κέρδη δέκα εκατομμυρίων ευρώ από πλασματικές μεταγραφές ποδοσφαιριστών που ξεπλύθηκαν στην Ισπανία, σύμφωνα με την Europol.

9.            «Χρυσά» διαβατήρια»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

•             Το «νησί της Αφροδίτης» συγκαταλέγεται σε μια από τις πιο τουριστικές χώρες παγκοσμίως. Ενώ το 2016 ο παγκόσμιος τουρισμός είχε άνοδο 4%, και στην Ευρώπη +2,5%, η Κύπρος έφθασε στο 20%, ενώ το 2017 με τον παγκόσμιο τουρισμό στο +7% και τον ευρωπαϊκό στο +8%, η Κύπρος είχε 15%.

•             Η Κύπρος ζει τη δική της χρυσή εποχή, όσον αφορά τον τουρισμό. Μιλάμε για έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της κυπριακής οικονομίας. Πέρυσι, οι αφίξεις ξεπέρασαν τα 3,6 εκατομμύρια και όπως πληροφορούμαστε από τους μεγάλους διεθνείς τουριστικούς ομίλους ο αριθμός αυτός θα διατηρηθεί και ίσως και να αυξηθεί εκτός απροόπτου για την ερχόμενη σεζόν.

•             Πάμε πιο πίσω: Το 1979 (5 χρόνια μετά την εισβολή) ο αριθμός των τουριστών που ήλθαν στην Κύπρο ξεπέρασε το επίπεδο του προ της εισβολής έτους (264.066 τουρίστες το 1973). Μια δεκαετία αργότερα, ο αριθμός των τουριστών ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο.

•             Το 1988 η Κύπρος δέχθηκε συνολικά 1.111.818 τουρίστες, τα δε έσοδα από τον τουρισμό ανήλθαν σε 365.000.000 λίρες, υπό μορφή ξένου συναλλάγματος.

•             Στην εικοσαετία που ακολούθησε, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος υπήρξε ραγδαία και την τελευταία δεκαετία κυμαίνεται γύρω στα 2,5 εκατομμύρια τον χρόνο.

PS. Ιντα τζιαρούς εφτάσαμεν…

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ά. Γκερέκου: To yachting αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο εθνικού πλούτου

Taste and Hospitality

Κοίλη Πάφου: Δημιουργήθηκε «σχολείο για αγρότες»

Taste and Hospitality

Πέτυχε το στοίχημα, ο Περδίος για τη φετινή τουριστική κίνηση

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!