Παρουσίαση Φιλοξενία

Πρωτοχρονιές χωρίς σπόνσορες και «χορηγούς της τρέσας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια σπουδαία παρουσιάστρια που ήρθε από την Ελλάδα και έκανε καριέρα στο ΡΙΚ ήταν η Άντζυ Ρήγα η οποία παρουσίαζε το «Ευχάριστο Σαβατόβραδο».

Το 2003 σταμάτησε  την παρουσίαση του «Ευχάριστου Σαββατόβραδου», έπειτα από 10 χρόνια εβδομαδιαίας παρουσίασης. Η Άντζυ ήταν μακράν μια από τις καλύτερες οικοδέσποινες βραδινών σόου που είδε ο τόπος μας. Ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο και αναγνωρίσιμη ακόμη και σήμερα παρά το γεγονός ότι δεν ζει στο νησί. Είχα την τιμή να την γνωρίσω από κοντά στο πλαίσιο τηλεοπτικού ρεπορτάζ (όταν ασκούσα τηλεκριτική σε έντυπη εφημερίδα) και με κέρδισε το πνεύμα ομαδικότητας και η ευγένεια της.

Το παιγνίδι με τους φακέλους, οι καλεσμένοι οι οποίοι μοίραζαν ευχές από την Αθήνα ήταν αρκετό για να μας χαρίσει στιγμές εορταστικές. Σήμερα μένει μόνιμα στο Λονδίνο και είναι δασκάλα σε δημοτικό σχολείο. Το 2016 είχε μιλήσει στο περιοδικό Down Town για την αποχώρηση της από το ΡΙΚ λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Πάντα μου έκανε εντύπωση που ούτε ένας δημοσιογράφος δεν με ρώτησε ποτέ αυτό το πράγμα (γιατί αποχώησε). Ενώ, λοιπόν, θεωρούσα πως θα συνεχιζόταν το συμβόλαιό μου, με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν θα με χρειάζονταν άλλο.

Κανονικά θα έπρεπε να είχα κάνει κάτι γι αυτό, αλλά δεν ασχολήθηκα. Δεν με αφορούσε αν αυτό συνέβη μέσα στα πλαίσια του συμβολαίου μου ή έξω από αυτό,» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η αυθεντικότητα της εκπομπής, σε συνδυασμό με την απλότητα τόσο της εποχής αλλά και των δεδομένων που λειτουργούσε τότε το Ίδρυμα, μας κάνουν σήμερα να νοσταλγούμε εκείνες τις εποχές με αόρατο φακό, μουσική και την Άντζυ Ρήγα να μας «παρασέρνει» σε ρυθμούς εορταστικούς χωρίς «φρου-φρου και αρώματα», χωρίς «τυμπανοκρουσίες, βεντετισμούς, και το πιο σημαντικό χωρίς να χρειαστεί τις «τρέσες της πακκίρας» και μια σειρά από χορηγούς επίσημους ή μη για την αλλαγή του χρόνου. Sorry κορίτσια αλλά η αυθεντικότητα μιας παρουσιάστριας δεν πηγάζει από το τι πλασάρετε ΜΟΝΟ μέσα από τους τηλεοπτικούς δείκτες, αλλά έχει να κάνει και με το life style σας εκτός πλατό και κυρίως με τον τρόπο που έχετε “εισβάλει” σε αυτό…

Να σημειωθεί ότι η κ.Ρήγα δεν έχει λογαρισμούς στο fb και στις χρυσές εποχές της κυπριακής τηλεόρασης αυτό που την έκανε ξεχωριστή ήταν η αμεσότητα με τον τηλεθεατή και όχι όπως συμβαίνει σήμερα: οι κρέμες σώματος, σε συνδυασμό με το λαμέ/τιγρέ/δαντελωτό/ φορεματάκι επώνυμου οίκου, το οποίο αργότερα “τσιμπάνε” για να τους δώσουν μια “γύρα” στα social για να πάρουν καρδούλες και μερικές χιλιάδες στο ήδη χρυσό πορτοφόλι τους.

Κρατάμε λοιπόν τις πρωτοχρονιές αυτές (όχι μόνο του ΡΙΚ) που πήγαζαν μέσα από την αυθεντικότητα των παιδιών που δούλευαν μπροστά και πίσω από τις κάμερες, χωρίς να υπολογίζουν το χρόνο που ξόδευαν χωρίς τα έξτρα χρήματα. Αυτά τα παιδιά που έστηναν τέτοιου είδους παραγωγές είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι λίγα χρόνια αργότερα έκαναν άλματα τηλεοπτικά και εξακολουοθύν να εργάζονται σε χαμηλούς τόνους κάνοντας τη χώρα μας σε ορισμένες περιπτώσεις περήφανη ταξιδεύοντας παραγωγές τους εκτός συνόρων….

Με παρουσιαστή τον Παύλο Παύλου κάναμε άλλη μια πρωτοχρονιά

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2362477667400439&id=100009146865149

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πάμε για ορθοπεταλιές: 6 ποδηλατικές διαδρομές στο νησί

Taste and Hospitality

Solo travel..Οι μοναχικές διακοπές δεν έχουν μοναξιά

Taste and Hospitality

Γεώργιος Ιωαννίδης: H ευεξία το ζητούμενο για μία καλύτερη ζωή…με σύμμαχο το Aelia

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!