Νέα Νεα της Αγορας

Υπουργός Υγείας: Σταδιακή άρση των μέτρων αρχές Μαϊου…

Η στρατηγική του Υπουργείου Υγείας είναι με τους εμβολιασμούς και τα περιοριστικά μέτρα να οδηγηθούμε σε σταδιακή άρση της πλειοψηφίας ή όλων των μέτρων μέχρι τις αρχές Μαΐου, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο δημοσιογραφική διάσκεψης για ανακοίνωση των νέων μέτρων περιορισμό του κορωνοϊού.  

Όπως είπε, η στρατηγική του Υπουργείου και με τα περιοριστικά μέτρα, είναι να περιφρουρήσει το σύστημα υγείας και να δοθούν ανάσες ώστε σε συνδυασμό με την αυξανόμενη εμβολιαστική κάλυψη να υπάρξει κάποιος έλεγχος στον αριθμό των περιστατικών. Εξέφρασε την ελπίδα σιγά-σιγά και μέχρι τον Μάιο να αρθούν τα περισσότερα ή και εντελώς τα περιοριστικά μέτρα.

Ερωτηθείς για το πλάνο μετά τις 3 εβδομάδες, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι εκπονήθηκε ένα πλάνο υπό την αίρεση όμως των επιδημιολογικών δεδομένων. Έκανε έκκληση στον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα ευλαβικά για να υπάρξουν επιθυμητά αποτελέσματα που θα επιτρέψουν πιο γρήγορη αποκλιμάκωση με θετικές επιπτώσεις και στην οικονομία και στην ψυχολογία του κόσμου.

Διευκρίνισε επίσης ότι μέτρα θα υπάρχουν εφόσον υπάρχει πρόβλημα διασποράς. Εξέφρασε την ελπίδα ότι με την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και αν και εφόσον αδειοδοτηθεί έγκαιρα η AstraZeneca, μέχρι το τέλος Απρίλη με αρχές του Μάη θα υπάρξει τέτοια εμβολιαστική κάλυψη στην Κύπρο που θα επιτρέψει να αρθούν οι περιορισμοί είτε στην ολότητά τους είτε στην πλειοψηφία.  

Πηγή:ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μπορεί ένα δεντρόσπιτο να συμβάλει στην αποκατάσταση της βιοποικιλότητας;

Taste and Hospitality

Ποια είναι τα πιο παχυντικά φαγητά στο γιορτινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Taste and Hospitality

Xρεοκοπία για το βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο STA Travel

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!