Πρόσωπα Φιλοξενία

Πέθανε ο οινοποιός Georges Duboeuf – Ο «Πάπας» του Μποζολέ

Ο Georges Duboeuf, γνωστός ως «Πάπας του Μποζολέ», πέθανε το περασμένο Σάββατο. Κατά τις πληροφορίες που μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το απόγευμα του Σαββάτου στο σπίτι του στο Romanèche-Thorins, κοντά στη Λυών στη Γαλλία και πέθανε σύντομα μετά.  

Λάτρης του κρασιού ο ίδιος, ήταν περισσότερο γνωστός επειδή κατάφερε να κάνει παγκοσμίως διάσημο ένα γαλλικό προϊόν ελάχιστα γνωστό – ένα κόκκινο κρασί με την ονομασία Beaujolais Nouveau.   Μέχρι τη δεκαετία του 1980, η ενθουσιώδης προώθηση του κρασιού από τον  Duboeuf είχε ως αποτέλεσμα να το κάνει γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1950, όταν ο Duboeuf ίδρυσε την ένωση παραγωγών οίνου L’Écrin Mâconnais-Beaujolais για να βοηθήσει στην προώθηση των τοπικών οίνων. Μέσω της ένωσης, ανέπτυξε ισχυρές σχέσεις με εμπόρους και εστιάτορες σε ολόκληρη την περιοχή.  

Στη συνέχεια άνοιξε το δικό του οινοποιείο, το Georges Duboeuf, το οποίο εφάρμοζε παραδοσιακές μεθόδους οινοποίησης και έδειξε μεγάλη αφοσίωση στην υγιεινή. Το πείσμα του και η εργατικότητά του τον έκαναν πρέσβη του κρασιού Μποζολέ. Μέχρι τη στιγμή που πέρασε την εταιρεία στον γιο του Franck το 2018, η εταιρεία παρήγαγε περίπου 30 εκατομμύρια φιάλες το χρόνο διεθνώς.  

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Φοινικούδες δεκαετία 80…(ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτω Ακουρδάλεια: Ένα Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Taste and Hospitality

Πάμε βόλτα; Τώρα είναι η δικιά μας στιγμή

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!