Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

«Στα τέλη Φεβρουαρίου θα είναι δυνατή η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης»

Η σχετική μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες δίνουν ελπίδες για το σταδιακό ξεκλείδωμα της οικονομίας με το πέρας της περιόδου που λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2021. Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης σημείωσε ότι αν η επιδημιολογική εικόνα είναι καλή περί τα τέλη του Ιανουαρίου, παράλληλα με την πορεία του εμβολιασμού θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι πιθανότατα για την επάνοδο στην καθημερινότητα τα περιοριστικά μέτρα θα αίρονται με την ίδια σειρά η οποία τηρήθηκε κατά την αποκλιμάκωση των μέτρων τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2020.

Εξηγώντας ο Δρ. Καραγιάννης, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις που έκλεισαν τελευταίες με τα πιο πρόσφατα διατάγματα είναι αυτές που θα ανοίξουν πρώτες με τις πρώτες αποκλιμακώσεις.

Σημείωσε ότι, αφού ο κατασκευαστικός τομέας δεν έχει κλείσει όπως τον Μάρτιο, το λιανικό εμπόριο και τα κομμωτήρια θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν αν η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέψει περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Ακολούθως ανέφερε ότι μετά την επαναξιολόγηση της κατάστασης, γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου θα είναι δυνατή η επαναλειτουργία και των χώρων εστίασης και των εμπορικών κέντρων. 

Πρόσθεσε πως, «εάν ανοίξουν τα σχολεία θα πρέπει να το πάμε σιγά-σιγά ώστε να μην υπάρξει απότομο άνοιγμα πολλαπλών χώρων και η διακίνηση να είναι τέτοια που να μην βοηθήσουν στη διασπορά».

Σε ερώτηση εάν η αποκλιμάκωση θα διαρκέσει τρεις μήνες ο δρ Καραγιάννης απάντησε πως αυτό μπορεί να γίνει και νωρίτερα και θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών.

Σημείωσε ότι δεν πρέπει να γίνει πολλαπλή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων ώστε να μην επιτραπεί η επανεμφάνιση και εξάπλωση του ιού.

Ο κ. Καραγιάννης τόνισε, ωστόσο, ότι ακόμη δεν έχει γίνει συζήτηση για το πως θα γίνει η επαναφορά της κανονικότητας αφού δεν έχουν περάσει παρά κάποιες μέρες από την εφαρμογή του τελευταίου διατάγματος.

Τέλος, όσον αφορά τους χώρους του Πολιτισμού και της Τέχνης ο δρ. Καραγιάννης ανέφερε πως είδαμε την εφαρμογή των μέτρων στους χώρους αυτούς και ήταν ασφαλείς. «Δεν ξέρω όμως αν θα μπορούσαν να ανοίξουν».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ανεμβολίαστοι: Ψωνίζουν στα mall, αλλά δεν κάθονται σε καφεστιατόρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Το Noma βγήκε (ξανά) καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

Taste and Hospitality

Πολυτέλεια για λίγους το πρωϊνό γεύμα -Σε υψηλό 10ετίας το κόστος

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!