Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Plantation Rum: Παθιασμένη, περίεργη, εκλεπτυσμένη γεύση απο τον Alexandre Gabriel

Παθιασμένη, περίεργη, εκλεπτυσμένη γεύση για την ομορφιά, ο Alexandre Gabriel είναι ένας ακούραστος επιχειρηματίας που αναζητά την τελειότητα. Ένας τεχνίτης επιχειρηματίας, προσφέρει το καλύτερο προϊόν εφαρμόζοντας τις πιο προηγμένες και ακριβείς μεθόδους παραγωγής. Γνωρίζει ότι ένα μεγάλο κονιάκ, ένα ανώτερο ρούμι, είναι πάνω από όλα ένα ισχυρό συναίσθημα που πρέπει να μοιραστεί κανείς. Ο Alexandre Gabriel εφαρμόζει την πειθαρχία και το πάθος των αρχαίων τεχνιτών και χρυσοχόων στο ρούμι και το κονιάκ του.

Το 1989 ο Alexander Gabriel ανακαλύπτει τον Maison Ferrand, μία από τις παλαιότερες μάρκες αλκοολούχων ποτών στην περιοχή Cognac. Η φήμη είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά οι πωλήσεις υστερούν. Άμεσα ο Αλεξάντρ Γκαμπριέλ βυθίζεται με ενθουσιασμό στις λεπτομέρειες και την τέχνη της παραγωγής κονιάκ.

Το ταξίδι ακολουθεί το πάθος και σύντομα ο Alexandre Gabriel δημιουργεί ένα αποκλειστικό δίκτυο διανομής εξίσου παθιασμένων συνεργατών. Βασίζεται στις αξίες και το όραμά του. Είκοσι χρόνια αργότερα, το μεγαλύτερο μέρος της ιδρυτικής του ομάδας είναι ακόμα μαζί.

Τη δεκαετία του 1990 βλέπουμε τον Alexandre Gabriel να χτενίζει την Καραϊβική σε αναζήτηση των καλύτερων ρούμι της περιοχής. Η φυτεία γεννιέται: μια βιοτεχνική σειρά ρουμιών από τα μεγάλα terroirs των τροπικών περιοχών. Δεκαπέντε χρόνια αφιερωμένης δημιουργίας ρούμι αργότερα, το 2012, ο Alexandre απονέμεται Master Rum Blender of the Year στα Βραβεία Golden Rum Barrel και ονομάστηκε Distiller of the Year από το The American Distilling Institute.

Σήμερα, ο Πρόεδρος και Ιδιοκτήτης του Maison Ferrand, Alexandre Gabriel κέρδισε επαίνους σε όλη την κατηγορία και τον κλάδο. Εστιάζοντας σε τρία μεγάλα αποστάγματα που αντιπροσωπεύουν το πάθος και το όραμα των Maison Ferrand: Ferrand Cognac, Citadelle Gin και Plantation Rum: αυθεντικά αποστάγματα που εκφράζουν τα μεμονωμένα terroirs που τα έκαναν.

Ένας επινοητικός διευθυντής, ο Alexandre Gabriel αποφασίζει να πουλήσει μερικά από τα βαρέλια κονιάκ του σε άλλους παραγωγούς, ιδίως στους παραγωγούς ρούμι. Η Καραϊβική και η Λατινική Αμερική είναι τώρα στο ραντάρ του. Σύντομα η περιοχή αποκαλύπτει δεκάδες μοναδικές και συναρπαστικές εκφράσεις ρούμι που αιχμαλωτίζουν την προσοχή του δημιουργού ρούμι. Κάθε νησί φέρνει τις δικές του ανακαλύψεις.

«Μου αρέσουν τα αυθεντικά προϊόντα που εκφράζουν την προσωπικότητα της γης που τα μεγάλωσε. Θεωρώ ότι η ποικιλία είναι συναρπαστική, ενθουσιώδης Η χαρά να δοκιμάσετε τα καλύτερα ρούμια από το ένα ακόμα νησί στο άλλο είναι ευχάριστη. Οι βαθμοί ζύμωσης και απόσταξης είναι πάντα μοναδικοί. Και εδώ είδα μια ευκαιρία! Αναρωτήθηκα (και θα μπορούσα να δοκιμάσω) τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με την ομάδα μου με τόσο διαφορετικές αποστάξεις. Εκείνη τη στιγμή ήξερα στην καρδιά μου ότι θα μπορούσαμε να τελειοποιήσουμε τις μεθόδους γήρανσης σε ξύλινα βαρέλια που γνωρίζαμε τόσο καλά από την παραγωγή κονιάκ. Voila, ξεκίνησε η ιδέα για τη Φυτεία.»

«Μεγάλωσα σε ένα αγρόκτημα, ζω σε ένα τώρα, και αυτό που με συναρπάζει πάνω απ ‘όλα είναι η γεωργική πτυχή των αποσταγμάτων μας. Το όνομα Plantation στοχεύει να αντικατοπτρίζει τα μεγάλα terroirs και τις κουλτούρες του ρούμι. »

Ο Αλεξάντρ Γκάμπριελ περνάει αρκετούς μήνες το χρόνο στην Καραϊβική για να κερδίσει θησαυρό: τα καλύτερα βαρέλια ρούμι που μπορεί να βρει. Οι προσπάθειές του απέδωσαν γενναιόδωρα στις συνεργασίες που έχει δημιουργήσει με εξίσου παθιασμένους τοπικούς παραγωγούς. Έχει καλλιεργήσει μόνιμες σχέσεις με τα καλύτερα αποστακτήρια της Καραϊβικής. Η Plantation είναι επίσης ιδιοκτήτης του μυθικού αποστακτηρίου Ρουμ των Δυτικών Ινδιών στα Μπαρμπάντος και είναι μέτοχος της National Rum της Τζαμάικας, ιδιοκτήτης του αποστακτηρίου Clarendon και του αποστακτηρίου Long Pond.

Αυτές οι επενδύσεις στην παραγωγή ρούμι τους επιτρέπουν να εξασφαλίσουν την προμήθεια και την ποιότητα αυτών των δύο μεγάλων terroirs, των Μπαρμπάντος (όπου το ρούμι εφευρέθηκε τον 17ο αιώνα) και της Τζαμάικα.

Προμηθευτείτε τα προϊόντα Plantation Rum απο το Basket Of Taste : https://www.basketoftaste.com/

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πώς παίρνουν το χρώμα τους τα τυριά;

Taste and Hospitality

Οι ετικέτες του Οινοποιείου Μέναργος

Taste and Hospitality

Εποχικότητα Ιανουαρίου: Τι καλό μας φέρνει ο πρώτος μήνας του χρόνου;

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!