Ποτά Πρόσωπα

Πολύτιμα μυστικά από το Francois Thibault για να απολαύσουμε τη βότκα όπως πρέπει

Βότκα. Ένα διάσημο ρωσικό ποτό, που για τους ίδιους τους Ρώσους είναι ένα προϊόν εθνικής υπερηφάνειας. Υπάρχει μια κουλτούρα αιώνων που συνδέεται με το περίφημο ποτό. Στη Ρωσία την πίνουν παγωμένη και σε ειδικά μικρά ποτηράκια. Η βότκα έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα αγαπημένα αλκοολούχα ποτά στην Ευρώπη, όπου και έφτασε χάρη στον μετρ του μπράντι Francois Thibault, δημιουργό της διάσημης γαλλικής βότκας Grey Goose. Ο ίδιος δίνει τα πολύτιμα μυστικά για να απολαύσετε τη βότκα όπως πρέπει…

Πώς πίνουν βότκα στη Γαλλία και στη Ρωσία;

Οι Ρώσοι πίνουν τη βότκα παγωμένη, σκέτη, σε ειδικά μικρά ποτηράκια μονορούφι. Η χαμηλή θερμοκρασία κρύβει όλες τις ατέλειες του ποτού, και λένε ότι, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πιείτε μεγάλη ποσότητα, ανεξάρτητα από την ποιότητα του ποτού. Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να πίνουν το ποτό με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχουμε παραδόσεις που να σχετίζονται με τη βότκα και η νεότερη γενιά «γνωρίστηκε» με τη βότκα κυρίως ως συστατικό διαφόρων κοκτέιλ. Στη Γαλλία, η σκέτη βότκα θεωρείται κάτι χωνευτικό.

Πώς θα ξεχωρίσει κάποιος ότι έχει μπροστά του μια πολύ καλή βότκα;

Αρχικά, η βότκα δεν πρέπει να είναι πολύ κρύα. Δώστε προσοχή στη μυρωδιά, δεν πρέπει να είναι έντονη. Κρατήστε τη βότκα στο στόμα σας για ένα δευτερόλεπτο ή δύο για να αισθανθείτε αν ο ουρανίσκος σας δεν «ενοχλείται» ή ότι το αλκοόλ δεν προκαλεί μια δυσάρεστη αίσθηση καψίματος. Δεν πρέπει να υπάρχει έντονη δυσφορία και η βότκα δεν πρέπει να καίει τον οισοφάγο.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πίνεις τη βότκα;

Η ιδανική θερμοκρασία είναι τέσσερις βαθμοί. Και μην βιαστείτε να την καταπιείτε. Για να καταλάβετε πλήρως τη γεύση της βότκας, μπορείτε να προσθέσετε πολύ λίγο νερό στο ποτήρι. Αυτό ελαττώνει ελαφρώς τον βαθμό του ποτού, απελευθερώνει τα αρώματα και μειώνει την αίσθηση του οινοπνεύματος.

Το τέλειο κοκτέιλ, που θα πρότεινα σε κάποιον που δεν είναι ειδικός, είναι το Βότκα Μαρτίνι. Δεν είναι σφηνάκι πια, αλλά ούτε ένα δυνατό κοκτέιλ, είναι όμως ένα αρκετά καθαρό ποτό.

Με τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σφηνοπότηρα για να απολαύσουμε περισσότερο τη βότκα;

Αν μιλάμε για ένα καθαρό ποτό, τότε είναι καλύτερο να βάζουμε τη βότκα σε ψηλά ποτήρια, στο λεγόμενο ποτήρι «τουλίπα». Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να γεμίζετε με ποτό όλο το ποτήρι, αντίθετα, το μεγαλύτερο μέρος του πρέπει να παραμείνει άδειο, έτσι η βότκα μπορεί να αποκαλύψει τη γεύση της.

Με τι είναι καλύτερο συνοδεύουμε τη βότκα;

Μπορείτε να δοκιμάσετε τη βότκα με φρέσκο ψωμί, η μυρωδιά του οποίου θα «ξυπνήσει» την αίσθηση της γεύσης του σιταριού στο ποτό. Επίσης ελιές ή φρούτα, φουά γκρα και στρείδια είναι ιδανικά για μεζέ. Και φυσικά, το χαβιάρι.

Πώς θα φτιάξουμε σωστά ένα κοκτέιλ με κύριο συστατικό τη βότκα;

Τα κοκτέιλ με βότκα, τα συστατικά των οποίων διαφέρουν πολύ σε πυκνότητα και υφή, καλύτερο είναι να τα βάζετε όλα σε ένα σέικερ και να τα «χτυπήσετε» όλα μαζί. Πολύ σημαντικό παράγοντας είναι ο πάγος, καθώς «σπάει» τα σωματίδια των συστατικών του κοκτέιλ και επιτρέπει στον αέρα να «διεισδύσει» στο ποτό. Επίσης, αν θέλετε να ανακατέψετε τη βότκα με σιρόπι ζάχαρης, είναι καλύτερα να το κάνετε σε ένα σέικερ. Όμως, για παράδειγμα, αν θέλετε να φτιάξετε «Βότκα Μαρτίνι», το οποίο αποτελείται από βότκα και μια σταγόνα βερμούτ, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο ανακάτεμα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αυτοί οι 3 είναι οι καλύτεροι καλοκαιρινοί καφέδες

Taste and Hospitality

Το ποτό που προκαλεί το χειρότερο hangover

Taste and Hospitality

Μόνικα Μπελούτσι: Sold out οι παραστάσεις της στο Ηρώδειο – Το βίντεο – μήνυμα της στο ελληνικό κοινό

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!