Παρουσίαση Φιλοξενία

Blinkers: Οι στιγμές που ζήσαμε…στις πιο ωραίες νυχτερινές «διαδρομές» μας

Το 2014 μετά από περισσότερα σχεδόν 40 χρόνια λειτουργίας η Blinkers, κατεβάζει ρολά. Ένας χώρος που θεωρήθηκε σταθμός στη νυχτερινή ζωή της Κύπρου που άλλαξε στο πέρασμα του χρόνου πολλές «ταυτότητες», αφού από ένα ροκ μπαράκι κατέληξε να γίνει μια μουσική σκηνή.  

Το στέκι των Πρωτευουσιανών  και όχι μόνο δεν άντεξε το «χτύπημα» της οικονομικής κρίσης που ήρθε με το «κούρεμα». Τότε η Αστυνομία προχωρούσε  σε ξαφνικές εφόδους και έκανε ελέγχους σε διάφορα κέντρα αναψυχής και νυχτερινά κέντρα σε όλη την Κύπρο, ελέγχοντας το κατά πόσο τηρούν τις νομοθεσίες. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που «μετακόμισε» από τη Μακεδονίτισσα, στην Έγκωμη, αφού η πρώτη τοποθεσία δημιουργούσε προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

45 οικογένειες οδηγήθηκαν στην ουρά για το ανεργιακό επίδομα και η είδηση αποτέλεσε πρωτοσέλιδο σε πολλές εφημερίδες, όταν το ’14  κατέβασε ρολά και ο χώρος νοικιάστηκε σε γνωστή αλυσίδα café.

Αναμνήσεις, φωτογραφίες ξεπηδούν μέσα από το διαδίκτυο. Σίγουρα ο καθένας και η καθεμιά από εμάς έχει μια ιστορία να διηγηθεί…Εκεί όπου δίναμε ραντεβού Σάββατο βράδυ με την παρέα, που στριμωχνόμασταν στο μπαρ για να χωρέσουμε όλοι, που νευριάζαμε όταν κάποιος έβαζε το ποτήρι με το ποτό του στο τραπέζι που κάναμε «εμείς» κράτηση. Τότε που δεν είχαμε κινητά να βγάλουμε φωτογραφίες για να βολτάρουν στα social media, αλλά βγαίναμε για να ζήσουμε ένα τρίωρο διασκέδασης με μπόλικη μουσική, παγωμένη μπύρα και αρκετό καλό φαγητό.

Για τα πιο νέα παιδιά σίγουρα θα έχουν δει τους: Άννα Βίσση, Αντώνη Ρέμο, Νατάσα Θεοδωρίδου, τον αείμνηστο Παντελή Παντελίδη, Aμαρυλλίς, Στέλιο Ρόκο και αρκετούς άλλους καλλιτέχνες που πέρασαν από την  Blinkers…

Αυτό που με κάνει να αναρωτιέμαι αν τότε 45 οικογένειες έμειναν χωρίς δουλειά, αν η νομοθεσία για το κάπνισμα και δεν ξέρω και’  γω τι άλλο είχε διαλύσει ένα κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης, σκέφτομαι τι θα «δούμε» στην μετά- covid19 εποχή, όπου για ένα χρόνο εστίαση, κέντρα διασκέδασης και αναψυχής είναι στον «πάγο»…

2014…αφήνουμε μέσα σε αυτό κλειδωμένα γλέντια

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο Jamie Oliver Kitchen στην Κύπρο

Taste and Hospitality

«Απαγορεύεται να πεθάνεις»: Online η ταινία που θα σας καθηλώσει…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δ. Τάκκας: «Το κτύπημα είναι βαρύ ίσως να μην έχουμε καθόλου τουρισμό…»

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!