Εφοδιαστική Αλυσίδα

Nut Nuts Etc: Ο «ναός» της παράδοσης στο κέντρο της πρωτεύουσας

Περνάω από τη Λεωφόρο Νίκης στην άλλοτε οδό με αρκετή κυκλοφοριακή συμφόρηση και στα αριστερά μου χαζεύω μια βιτρίνα και κοιτάω την πόρτα που μου θύμιζε κάτι βγαλμένο από τα παλιά. Σταματάω το αμάξι στα αριστερά του δρόμου και βλέπω την επωνυμία που αναγράφεται ψηλά: Nut Νuts Etc.

Ανοίγω την πόρτα και ζητάω αρχικά ένα καφέ, ο οποίος διαπιστώνω ότι είναι ο πιο ακριβός στο παζάρι αφού είναι 100% Arabica (δικό τους μίγμα). Με πλησιάζει ένα από τα παιδιά που ήταν στο χώρο και με ρωτάει ευγενικά αν χρειάζομαι κάποια βοήθεια. Του ζητάω αν μπορώ να ρίξω μια ματιά στο χώρο και στα προϊόντα…  

Παστά και αποξηραμμένα φρούτα, ποικιλία μπαχαρικών από Ινδία, τσάγια και βότανα διαφόρων προελεύσεων, μαρμελάδες από τη Χίο, κλασικά και ιδιαίτερα γλυκά του κουταλιού, όπως γλυκό φιστίκι, ελιάς, ανθών λεμονιάς και τριαντάφυλλου. Χιώτικο υποβρύχιο μαστίχας και διάφορα είδη μελιού όπως ανθέων, θυμαριού και του δάσους. Βιολογικό ελαιόλαδο, γνήσιο ροδόσταγμα από το Όμοδος, αυθεντικό σταφυλόμελο, σουτζούκκο, κιοφτέρι και νοστιμότατα σπιτικά μπισκοτάκια. Οι εκπλήξεις δεν σταματάνε εδώ.

Κολλάω στη κάβα με τα κρασιά και αρχίζω να κοιτάω τις ετικέτες. Όλα από επιλεγμένα οινοποιεία, ένα από αυτά δύσκολα θα βρω στη Λευκωσία. Πιο δίπλα τσίπουρο και ούζο.

Εκ των ιδιοκτητών με πλησιάζει και μου λέει ότι στο Nut Nuts Etc  υπάρχουν λουκάνικα, μπαστουρμάς χοιρομέρι, λούντζα, τα οποία δεν θα βρώ σε υπεραγορές. Ζητάω ένα καλάθι και αρχίζω να γεμίζω…

Αφού πληρώνω ζητάω από τον κ.Φίλιππο Φιλίππου να μου πει πώς «κτίστηκε» αυτή η ιδέα: «Ο στόχος μας ήταν να μαζέψουμε σε ένα χώρο παραδοσιακά προϊόντα. Ψάξαμε σε όλη την Κύπρο τα καλύτερα και ακόμη το κάνουμε. Μαζί με την συνέταιρό μου την Νικολέτα Δημητρίου παρά τους δύσκολους καιρούς θέλαμε να δώσουμε κάτι εναλλακτικό στους λάτρεις της παράδοσης. Παρά το ρίσκο των διαταγμάτων και όλο αυτό που συνέβη καταφέραμε να λειτουργήσουμε στις 16 Δεκεμβρίου».

Το να βρίσκεις εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα από διάφορα χωριά και πόλεις της Κύπρου μαζεμένα σε ένα χώρο, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύεις είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Και αν η φιλοσοφία μας σήμερα είναι να στηρίξουμε κυπριακές επιχειρήσεις, εκεί μπορούμε να βρούμε αγνά κυπριακά προϊόντα..Ο χώρος  για μένα αποτελεί πλέον: Τον «ναό» της παράδοσης στο κέντρο της πρωτεύουσας.

ps. Όμορφο, ζεστό κατάστημα, πολύ λογικές τιμές και άψογη εξυπηρέτηση. Τα προϊόντα είναι εκλεκτά και με έχει εντωπωσιάσει το βιολογικό κρασί.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Οι δέκα από τις πιο ακριβές τροφές στον κόσμο

Taste and Hospitality

Η άσπρη μπάλα στην κορυφή του Τροόοδους «ακίνητη» από το 1878 (ΒΙΝΤΕΟ)

Οινοποιείο ΜΕΝΑΡΓΟΣ : Η χρύση Κουμανδαρία της Κύπρου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!