Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

H «γελοία» γραφειοκρατία μετά το Brexit προσθέτει 1,50£ σε κάθε φιάλη κρασιού

Οι λάτρεις του κρασιού, έχουν προειδοποιηθεί ότι αντιμετωπίζουν την καταβολή «φόρου Brexit» έως και 1,50 £ για κρασιά από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία ως άμεσο αποτέλεσμα της «γελοίας» γραφειοκρατίας.

Οι παραγωγοί και οι εισαγωγείς δηλώνουν ότι η θύελλα των πρόσθετων φορμών που πρέπει τώρα να συμπληρώσουν για να εισάγουν εμφιαλωμένο κρασί στη Βρετανία θα αναγκάσει πολλούς εμπόρους να σταματήσουν τελείως να εξάγουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο αντίκτυπος του Brexit στην επιλογή κρασιού και στις τιμές για τους καταναλωτές δεν έχει γίνει ακόμη αισθητός λόγω του αποθέματος που υπήρχε πριν από τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, οι εισαγωγείς προειδοποίησαν ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες η γκάμα στα βρετανικά σούπερ μάρκετ θα αρχίσει να μειώνεται δραματικά και οι τιμές θα αυξηθούν.

Ο χονδρέμπορος κρασιού Daniel Lambert είπε ότι τα επιπλέον έξοδα μεταφοράς και τα νέα τελωνειακά έντυπα που πρέπει τώρα να συμπληρώνουν και στις δύο πλευρές της Μάγχης έχουν διπλασιάσει το κόστος μεταφοράς σε μια τυπική παλέτα 600 φιαλών από περίπου 180 £ σε £ 400.

Μόλις ληφθούν υπόψη οι επιπλέον χρεώσεις της αλυσίδας εφοδιασμού, αναφέρει το krasia.gr και το περιθώριο κέρδους των αντιπροσώπων και των λιανοπωλητών, αυτό θα προσθέσει 1 £ έως 1,50 £ σε ένα τυπικό μπουκάλι κρασί από έναν μικρό Ευρωπαίο παραγωγό, είπε. Πρόσθεσε: «Νομίζω ότι το 20 έως 30% της γκάμας των προϊόντων θα εξαφανιστεί, το όλο θέμα είναι πέρα ​​από γελοίο».

Ο Gavin Quinney, ο συνιδιοκτήτης του αμπελώνα Chateau Bauduc κοντά στο Μπορντό, ο οποίος προμηθεύει το house wine του εστιατορίου του Gordon Ramsay με τρία αστέρια Michelin στο Chelsea, τον εστιάτορα Rick Stein και το συγκρότημα  Hotel du Vin, έστειλε προμήθεια μισού έτους στη Βρετανία στα τέλη του 2020 για να δώσει χρόνο στον εαυτό του να προετοιμαστεί, αλλά είπε ότι άλλοι παραγωγοί είχαν ήδη αποφασίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αξίζει πλέον την ταλαιπωρία.

Επίσης, όλα τα έντυπα που προηγουμένως συμπληρώνονταν ηλεκτρονικά μέσω ενός συστήματος που ονομάζεται EMCS, τώρα οι παραγωγοί θα πρέπει να τα συμπληρώσουν χειρόγραφα.

Ο κ. Quinney είπε: «Είναι σαν να κάνετε κράτηση διακοπών μέσω μιας εφαρμογής στο τηλέφωνό σας, αλλά μετά να χρειάζεται να πάτε στον ταξιδιωτικό πράκτορα στον κεντρικό δρόμο για να πληρώσετε με τσεκ επιταγών». Εκτίμησε ότι το επιπλέον κόστος θα ισοδυναμεί με περίπου £ 1/ μπουκάλι.

Πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε όλη την Ευρώπη, πολλοί από τους μικρότερους οινοποιούς – όχι τα κορυφαία chateau – πρόκειται να αποτελέσουν παρελθόν για τη Βρετανία, οι άνθρωποι απλά δεν θα μπαίνουν στον κόπο.”

Ο Miles Beale, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Εμπορίου Οίνου και Οινοπνεύματος, δήλωσε: «Υπήρξαν θεμελιώδεις αλλαγές για τους εξαγωγείς της ΕΕ που στέλνουν τα κρασιά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται, απαιτώντας αλλαγή από έξι βήματα σε 15, και δέσμευση με πολλαπλά διαφορετικά συστήματα.

Απαιτούνται πλήρεις τελωνειακές δηλώσεις για όλα τα προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης και οι επιχειρήσεις πρέπει να επανεξετάσουν τους όρους με τους οποίους δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού τους. Είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε ποιο μπορεί να είναι το επιπλέον κόστος. ”

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Naomi Campbell στο αεροπλάνο, με στολή χημικού πολέμου (ΦΩΤΟ)

Taste and Hospitality

«Tα Βαρώσια περιμένουν Ferrari-Jaguar-Lamborghini»…

Taste and Hospitality

Γεροσκήπου: Τρία ξενοδοχεία θα ανεγερθούν στην παραλία της περιοχής

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!