Διοίκηση Τάσεις

Πούρο & αλκοόλ: Σχέση στοργής

Καθώς το στόμα πλημμυρίζει από τον δυναμικό και φορτωμένο αρώματα καπνό ενός καλού πούρου, καθένας μας αισθάνεται την ανάγκη μιας υγρής συνοδείας. Και μπορεί ένας καλός εσπρέσο, ένα αρωματικό τσάι (ιδανικά, κάποιο από τα καπνιστά) ή ακόμη και μια κρύα κόκα- κόλα να συντροφεύουν επαρκώς ένα πούρο κατά τη διάρκεια της μέρας, όταν όμως μιλάμε για αληθινή αρμονία τότε υποχρεωτικά σκεφτόμαστε αλκοόλ.

Ασφαλώς δεν έχει μόνο το κονιάκ τη δυνατότητα και το προνόμιο να αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο ενός καλού πούρου, αναφέρει ο Πάνος Δεληγιάνης. Όλα τα ευγενικά αποστάγματα που ωριμάζουν κάποια χρόνια σε δρύινα βαρέλια, αποκτούν με το χρόνο τα χαρακτηριστικά εκείνα που τους επιτρέπουν να σταθούν δίπλα σε ένα πούρο, να το αναδείξουν και να αναδειχθούν. Ο χρόνος που περνούν τα καλά ουίσκι, τα εκλεκτά ρούμι, τα διάφορα μπράντι, ακόμη και οι σπάνιες τεκίλες στο βαρέλι συμπληρώνει τον πρωτογενή τους χαρακτήρα με αρώματα βανίλιας, καπνού, σοκολάτας, ξερών φρούτων και με αρώματα γενικά που αντίστοιχά τους αναπτύσσονται –με τη ζύμωση του καπνού- στα καλά πούρα. Παράλληλα, τα αλκοολούχα αυτά αποκτούν το σώμα, τον όγκο που τους επιτρέπει να σιγοντάρουν ένα ισχυρό πούρο, χωρίς να εξαφανίζονται από αυτό. Τα αλκοολούχα ποτά προσφέρουν δυναμικούς συνδυασμούς με τα πούρα, αν όμως αυτό που καταρχήν επιθυμείτε είναι κάτι που θα καταπραΰνει τον ουρανίσκο σας από την απόλαυση ενός δυνατού πούρου, τότε σκεφτείτε και την επιλογή  του επιδόρπιου κρασιού. Παλαιωμένα Port, Oloroso ή Amontillado Sherry, Madeira ή και το –«δικό μας»- Vinsanto μπορούν χάρη στην πληθωρική τους γεύση και τα σύνθετα αρώματά τους να σταθούν άνετα δίπλα σε ένα πληθωρικό Αβάνας.

Προσέξτε όμως, δεν ταιριάζουν υποχρεωτικά, όλα με όλα. Και εδώ υπάρχουν «κανόνες» αντίστοιχοι με αυτούς της αρμονίας κρασιού και φαγητού. Η λέξη- κλειδί για μια ακόμη φορά είναι η ομοιότητα. Αν σας αρέσουν τα κομψά και σχετικά ελαφριά πούρα της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπως τα Davidoff, απολαύστε τα με ένα πιο γλυκόπιοτο κι ελαφρύ ουίσκι ή ένα μέτριας παλαίωσης ρούμι. Μην τα «θάψετε» κάτω από ένα πληθωρικό, σύνθετο κονιάκ. Αυτό φυλάξτε το για ένα πούρο πιο πλούσιο και πικάντικο όπως κάποιο από τα κουβανέζικα Edicion Limitadas.

1+1 συνδυασμοi made in Heaven

Δυο, άκρως απολαυστικά, παραδείγματα αρμονίας των δημοφιλέστερων ίσως Αβάνας.
Partagas Serie D No 4 με Ρούμι Zacapa XO
Από τα πιο βελούδινα και στρογγυλά Αβάνας, με κρεμώδη καπνό φορτωμένο αρώματα μπαχαρικών, σοκολάτας και γης. Η στρογγυλάδα του συναντά την κομψή γλύκα του Zacapa XO σε έναν απολαυστικό συνδυασμό όπου κανείς εταίρος δεν κυριαρχεί. Ενώ η αρμονία επεκτείνεται και στα αρώματα όπου η ταύτιση είναι εντυπωσιακή.
Montecristo Edmundo με Κονιάκ Hennessy XO
Πληθωρικό και πικάντικο πούρο με αρώματα κακάο και πιπεριού σε γήινο φόντο που έρχεται και ισορροπεί θαυμάσια με την αρμονική και ταυτόχρονα πληθωρική γεύση του κονιάκ του οποίου η αρωματική παλέτα με ξερά φρούτα, καφέ, σοκολάτα, βανίλια και καπνό συμπληρώνει τα αρώματα του πούρου.


Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Θεόδωρος Ευθυμίου: Ψηφιακός Μετασχηματισμός για την επιβίωση του Ξενοδοχειακού Τομέα

Αυτή Είναι η Νέα Μόδα στα Μπαρ Σπιτιού!

Taste and Hospitality

Χάρτης με τα παλαιότερα εστιατόρια στον κόσμο. Ποιο είναι στην Κύπρο;

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!