Γεύσεις Ποτά

Το whisky που υποκλίνεται στον Bud Spencer

Tο 2005, ο θρύλος των spaghetti western Βud Spencer είχε δηλώσει πως «Στη ζωή μου τα έχω κάνει όλα. Μόνο τρία πράγματα δεν έχω γίνει: χορευτής μπαλέτου, παίκτης του χόκει και πολιτικός. Επειδή τα πρώτα δύο βγαίνουν εκτός εξίσωσης λόγω ηλικίας, θα γίνω πολιτικός» με αφορμή την υποψηφιότητά του δημοτικού σύμβουλου με το κόμμα του Berlusconi. Πολιτικός δεν κατάφερε να εκλεχθεί, αλλά έγινε μάρκα σε γερμανικό whisky.

Ο Bud Spencer (1929 – 2016) σε ρεπορτάζ του Παντελή Τσομπάνη έχτισε την καριέρα του ερμηνεύοντας τον ήρωα που κανείς δεν αξίζει, αλλά στο τέλος της μέρας όλοι χρειάζονται. Αυτό είναι και το σκεπτικό της γερμανικής εταιρείας St. Kilian που πλασάρει στην αγορά το whisky που φέρει το όνομά του.

Το πραγματικό όνομα του Spencer είναι Carlo Pedersoli. Γεννήθηκε στην Ιταλία και ανατράφηκε με Γερμανίδα νταντά. Παρά την αθλητική καριέρα του στο πόλο, ο Spencer κατέκτησε τη μεγάλη οθόνη μαζί με τον Mario Girotti, ή όπως είναι παγκοσμίως γνωστός, Terence Hill. Τα αμερικανικά ονόματα προκύπτουν από τις ανάγκες των παραγωγών που ήθελαν να πλασάρουν επιτυχημένα τις ταινίες τους στο παγκόσμιο κοινό.

Η επιτυχία των 20 spaghetti western που πρωταγωνίστησαν μαζί τούς έχει καταστήσει ήρωες στην Ουγγαρία και τη Γερμανία, οι ταινίες των οποίων εισάγονταν λαθραία. Μάλιστα, στα γερμανικά δημιουργήθηκε το ρήμα “budspencern” που σημαίνει βαράω κάποιον αφ’ υψηλού με κωμικό τρόπο, ενώ το όνομά τους κοσμεί λουτρά και τούνελ.

Η καλλιτεχνική του κληρονομιά αποτυπώθηκε στη σειρά single malt whisky “Bud Spencer – The Legend”. Προς τιμήν του ηθοποιού, το ουίσκι που ωρίμασε στο αποστακτήριο του St. Kilian στην Άνω Φρανκονία της Βαυαρίας έχει ιταλικές και αμερικάνικες ρίζες.

Bud Spencer

Φτιαγμένο από 100% αυθεντική βύνη κριθαριού, το whisky του Bud Spencer έχει αποθηκευτεί για τρία χρόνια σε βαρέλια ιταλικού Amarone και αμερικανικού bourbon. Είναι διπλής απόσταξης, όπως τα σκοτσέζικα ποτά. Το άρωμα του κρασιού και το ελαφρύ μπαχάρι δεν ξεγελούν την όσφρηση, ενώ η γεύση των γλυκών φρούτων, μαζί με βανίλια, μέλι και βότανα είναι αρκετά πειστική.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πριν νοικιάσεις το σπίτι σου μέσω Airbnb…κάνε σωστές κινήσεις

Ο λόγος που δεν πρέπει να βάζετε λεμόνι στη μπίρα το καλοκαίρι – Και είναι σοβαρός!

Taste and Hospitality

Η πικρή αλήθεια για τη ζάχαρη

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!