Διοίκηση Τάσεις

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Με Liberty pass θα μπαίνουμε σε χώρους διασκέδασης – Ετοιμάζεται «έξυπνη εφαρμογή»

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης Νίκος Βασιλείου ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στο τρόπο που οι θαμώνες θα εισέρχονται στα υποστατικά.

«Μέχρι να φτάσουμε στον εμβολιασμό του 60% – 70% του πληθυσμού για να φύγει η πανδημία ευτυχώς έχουμε ένα άλλο εργαλείο το οποίο ονομάζεται rapid test, το οποίο δίνει άμεσα αποτελέσματα σε πάρα πολύ υψηλό βαθμό αξιοπιστίας. Το κράτος από την περασμένη εβδομάδα εφάρμοσε τη δυνατότητα να γίνονται μεγάλες ποσότητες δειγματοληψιών, έτσι όλος ο πληθυσμός αν είναι δυνατόν μέχρι και τρεις φορές τον μήνα  να ελέγχεται για να γνωρίζουμε το βαθμό διασποράς.

Έτσι θα πηγαίνουμε σε χώρους διασκέδασης

Όπως μας αποκάλυψε ο κ.Βασιλείου, αυτή την ώρα βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Καινοτομίας μια εφαρμογή η οποία ουσιαστικά θα μας δίνει την πρόσβαση στους χώρους διασκέδασης

«Όπως παίρνετε τώρα το σήμα στο κινητό σας και σας λέει ότι είστε αρνητικοί για παράδειγμα στον ιό, έχουμε προτείνει στο Υφυπουργείο Καινοτομίας αυτό να γίνει μια «έξυπνη εφαρμογή» (app). Αυτή την εφαρμογή την ονομάσαμε Liberty pass (Ελευθέρα Κάρτα). Αυτή θα είναι ουσιαστικά μια υγειονομική ταυτότητα στην οποία θα καταγράφεται για σκοπούς covid -19 αν έχει κάνει κάποιος το τεστ την μέρα και την ώρα και το αποτελέσματα.

Θα έχει υπάρχει ένα σήμα σε πράσινο χρώμα που θα σημαίνει «ελεύθερος- καθαρός» από τον ιό. Αυτό θα συνδυαστεί με ένα κωδικό και θα είναι μοναδικό για τον καθένα ξεχωριστά. Για παράδειγμα εάν είμαι ο αριθμός 1803, όπου πάω θα γίνεται scan και θα βγει το όνομα και θα γράφει αν είμαι αρνητικός ή θετικός στον ιό.

«Με αυτό τον τρόπο» σημείωσε ο κ.Βασιλείου, «θα έχω το travel Pass μου, το οποίο θα μας δίνει την δυνατότητα να πηγαίνουμε σε χώρους μαζικής συνάθροισης. Γι’ αυτο λέμε ότι όταν θα έχουμε αυτό το εργαλείο θα μπορούμε στα κέντρα διασκέδασης, σε συνέδρια, γάμους, αφού όλοι θα είναι «καθαροί» δεν θα έχει κανένα άρρωστο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλοκληρη τη συνέντευξη στο fb στη σελίδα μας

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Airbnb: «Tα ηνία σίγουρα κρατούν η επαρχία Αμμοχώστου και η Πάφος»

Taste and Hospitality

«BrEntry» αντί για «Brexit» στον τουρισμό

Taste and Hospitality

Business development manager της Stademos Hotels ο Όμηρος Ομήρου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!