Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

MILΟ: Η σκόνη σοκολάτας που αγάπησε κάθε γενιά…«έχει μέσα» την Ελλάδα (ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Φανταστείτε να είστε τόσο δυνατοί που θα μπορούσατε να σηκώσετε έναν νεαρό ταύρο στους ώμους σας. Η μυθολογία αυτό  λέει ότι εκανε ο Έλληνας αθλητής  Μίλων ο Κροτωνιάτης (Milo of Corton στα αγγλικά) το 557 π.Χ., γιος του Διοτίμου. Ήταν παλαιστής από την Ελλάδα και είχε στεφανωθεί σε έξι Ολυμπιάδες, πέντε φορές στην κατηγορία των ανδρών και μία στην κατηγορία παίδων.

Και κάπως έτσι ο  μύθος του αποτυπώνει το πνεύμα του «Milo», της μάρκας της σκόνης σοκολάτας που έδωσε την υπόσχεσή να βοηθήσει στην οικοδόμηση της ενέργειας των παιδιών στην Αυστραλία που πάσχουν από κακή διατροφή και υποσιτισμό κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.

Ο επιστήμονας τροφίμων της Nestlé Australia Thomas Mayne ανέπτυξε την σοκολάτα σε σκόνη όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να το αναμίξουν με νερό ή γάλα, και να πιούν ζεστό ή κρύο. Το αγαπημένο brand ξεκίνησε την πορεία του από ένα εργοστάσιο στο Smithtown της Αυστραλίας το 1934.

Εξακολουθεί να παράγεται πάνω από 87 χρόνια με τεράστια επιτυχία. Κατασκευάζεται σε 24 άλλα εργοστάσια παγκοσμίως και πωλείται σε περισσότερες από 40 χώρες.

Το εργοστάσιο της Milo στο Smithtown

Σκοπός της εταιρίας  Nestle ήθελε να αναπτύξει ένα τονωτικό ποτό που είχε τόσο καλή γεύση ώστε τα παιδιά να μπορούν να το πιούνε, παίρνονται παράλληλα τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζονταν, χωρίς να κοστίσουν πολύ οι οικογένειες.

Πωλείται ως σκόνη σε πράσινο κουτί, που συχνά απεικονίζει διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Με την εξέλιξη των χρόνων η εταιρία ανέπτυξε το προϊόν σε σνακ μπαρ και δημητριακά πρωινού.

Nα σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα όλες οι συσκευασίες αποτυπώνουν φιγούρες από αθλήματα ακολουθώντας την φιλοσοφία τόσο χρόνων…

Αυτό το πρωινό θυμάμαι να έπινα μικρή, να έτρωγα με το κουτάλι χωρίς τύψεις την σκόνη κακάο και τα παιδιά μου αν και την πρώτη φορά που είδαν το πράσινο κουτί αναρωτήθηκαν τι είναι, πλέον αποτελεί το αγαπημένο τους συμπλήρωμα στο πρόγευμα τους.

 Tης Νικολέτας Χρήστου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αλλάζει όνομα η βότκα Stolichnaya

Taste and Hospitality

Λευκές ελιές: Σπάνια ποικιλία με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Pellini ένα ονειρεμένο εσπρέσο κάθε μέρα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!