Επιχειρηματικά Νέα

Δίνουν €400.000 χιλιάδες ευρώ για δράσεις αγροτουρισμού – Aιτήσεις

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου (ΑΝΕΤΕΛ) απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για δράσεις αγροτουρισμού με τίτλο «Δράσεις Ενίσχυσης Επενδύσεων για μη Γεωργικές Δραστηριότητες».

 Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Ομάδα Τοπικής Δράσης της «Αναπτυξιακής Εταιρίας Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου» σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, τον Κυπριακό Οργανισμό Πληρωμών και το Τμήμα Γεωργίας, ανακοινώνει την 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Δράσης 19.2.2: «Δράσεις Ενίσχυσης Επενδύσεων για μη Γεωργικές Δραστηριότητες» του Καθεστώτος 19.2 – «Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων του Μέτρου 19 – LEADER@.

Προστίθεται ότι «στόχος της Δράσης είναι η στήριξη για τη δημιουργία και ανάπτυξη μη γεωργικών δραστηριοτήτων, καθώς και επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον αγροτουρισμό (π.χ παραδοσιακά εστιατόρια ή καφενεία, μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, καταστήματα λιανικής πώλησης που σχετίζονται με γεωργικά προϊόντα, καθώς και εμπλουτιστικές δραστηριότητες που συνδέονται με τον πολιτισμό, την παράδοση, τα τοπικά προϊόντα). Όλες οι Δράσεις συστήνεται να δίνουν έμφαση στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος ή/και του παραδοσιακού χαρακτήρα της κυπριακής υπαίθρου».

 Σημειώνεται ότι «η διαθέσιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στις 400 χιλιάδες ευρώ, ενώ το κατώτατο ποσό χορηγίας (Δημόσιας Χρηματοδότησης) είναι δέκα χιλιάδες ευρώ και το ανώτατο ποσό χορηγίας οι 200 χιλιάδες ευρώ. Το ύψος της χορηγίας ανέρχεται στο 50% πάνω στις επιλέξιμες δαπάνες της επένδυσης, ενώ στις επενδύσεις που γίνονται στις ορεινές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται στο ΠΑΑ 2014-2020, το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 60% πάνω στις επιλέξιμες δαπάνες της επένδυσης».

Η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Φακέλων Υποψηφιότητας λήγει στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Μαϊου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην Δράση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.anetel.com/page.php?&lng=GR&id=150 ή να επικοινωνήσουν με τους λειτουργούς της Ο.Τ.Δ. «Αναπτυξιακή Εταιρία Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου», στο τηλέφωνο 24815280.

ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κοινοτάρχης Πεδουλά: «Μην έρθει κανείς να ψήσει σούβλα..είτε κουμπάρος, είτε αστυνομικός»

Taste and Hospitality

Με drones θα παρακολουθεί τους αυτοκινητοδρόμους η Αστυνομία (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αξιοποιούν τα φαράγγια του Ακάμα για τουριστικούς σκοπούς

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!