Γεύσεις Πρόγευμα

Το καλύτερο πρωινό για τα παιδιά

Οι απαιτήσεις της παιδικής ηλικίας σε θρεπτικά συστατικά είναι μεγάλες και τόσο σημαντικές που δεν μπορούμε σαν υπεύθυνοι γονείς να τις αγνοήσουμε. Ένα σωστό και θρεπτικό πρωινό θα βοηθήσει τα παιδιά μας να έχουν καλή απόδοση στο σχολείο και στην άθληση και να κρατηθούν μακριά από τροφικούς πειρασμούς που πιθανώς να τα βλάψουν, ενώ παράλληλα θα θέσει τις βάσεις για την δημιουργία μιας υγιεινής διατροφικής συνείδησης.

Αυγά

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, ενώ είναι από τις λίγες τροφές που περιέχουν φυσική βιταμίνη D, η οποία είναι σημαντική για τον οργανισμό των παιδιών, καθώς τον βοηθά να απορροφά το ασβέστιο. Τρώγοντας πρωτεΐνη για πρωινό, τα παιδιά νιώθουν χορτάτα για περισσότερη ώρα, έτσι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναζητήσουν ένα μη-υγιεινό σνακ.

Βρώμη

Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που τρώνε βρώμη (π.χ. μέσω των δημητριακών τους), εμφανίζουν καλύτερη συγκέντρωση και προσέχουν περισσότερο στο σχολείο. Τα δημητριακά ολικής άλεσης, όπως η βρώμη, χωνεύονται αργά, παρέχοντας στα παιδιά μία σταθερή ροή ενέργειας μέσα στη μέρα.

Γάλα

Το γάλα περιέχει πρωτεΐνη και ασβέστιο, παρέχοντας ενέργεια στο μυαλό και το σώμα του παιδιού. Ακόμα, βοηθά στο «χτίσιμο» του εγκεφαλικού ιστού, ενώ το ασβέστιο είναι ό,τι καλύτερο για να διατηρούνται τα δόντια και τα κόκαλα των παιδιών υγιή.

Φρούτα

Τα πιο φρέσκα! Και αυτά με τις περισσότερες βιταμίνες, όπως οι φράουλες, τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια και… το πεπόνι!

Κακάο

Και εννοούμε σκέτο κακάο, χωρίς ζάχαρη, όπως αυτό που μας έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας όταν ήμασταν παιδιά. Η σκόνη κακάο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, ουσίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, τη λειτουργία της καρδιάς και την στοματική υγεία. Επίσης, μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Προσπαθήστε να προσφέρετε στα παιδιά τουλάχιστον 70% καθαρό κακάο και ελέγχετε ότι δεν είναι επεξεργασμένο με αλκάλια, τα οποία αφαιρούν σε μεγάλο βαθμό τα φλαβονοειδή. Μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά κακάο ως ρόφημα ή να πασπαλίζετε με κακάο τα κέικ σας.

Κανέλα

Δεν υπάρχει έρευνα που να μη μιλά για τα οφέλη της κανέλας στον οργανισμό, καθώς ρυθμίζει το ζάχαρο στο αίμα και μπορεί να μειώσει την λιγούρα του παιδιού για γλυκό. Πώς να την εντάξετε στην διατροφή των παιδιών: ‘Κρύψτε’ την στα δημητριακά με το γάλα τους ή συμπεριλάβετέ την στα γλυκά, τα μπισκότα και τα κέικ σας. Μπορείτε, ακόμα, να ρίξετε λίγη κανέλα στο ρόφημα κακάου.

Πηγή:iatrofi

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Χειμώνας: 12 «ζεστά» ποτά για τις κρύες νύχτες

Taste and Hospitality

Τραγανά σκαλτσούνια – Συνταγή

Taste and Hospitality

Όλα όσα Πρέπει να Περιέχει το Φαρμακείο της Παραλίας στην Τσάντα σας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!