Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Πώς επιλέγουμε τι κρασί θα βάλουμε στη μαγειρική μας

Σίγουρα όμως θα έχει τύχει και σε εσάς να εκτελείτε κατά βήμα μια συνταγή και όταν έρχεται η ώρα να προσθέσετε κόκκινο κρασί να συνειδητοποιείτε ότι στο ντουλάπι της κουζίνας σας υπάρχει μόνο ένα λευκό.

Πόσο μεγάλο είναι αυτό το λάθος; Κι αν σας έρθει η ιδέα ή η παρόρμηση να προσθέσετε κρασί σε ένα φαγητό, ποια να είναι άραγε τα κριτήρια; Η προσθήκη κρασιού στην αγαπημένη μας συνταγή μπορεί να της χαρίσει υπέροχη γεύση, αλλά η υπερβολική χρήση ή ο λάθος τύπος κρασιού, μπορούν να καταστρέψουν ένα κατά τα άλλα γευστικό δείπνο. Για να μην προκαλέσει σύγχυση το μαγείρεμα με κρασί μάθετε πως να επιλέγετε το σωστό κρασί για την μαγειρική σας!

Το κρασί περιέχει οξέα και τανίνες. Κάθε ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά θα εμφανιστεί στο φαγητό που μαγειρεύουμε. Η οξύτητα είναι επίσης ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τόσο τα κόκκινα όσο και τα λευκά κρασιά. Η οξύτητα μπορεί να βοηθήσει στην εμφάνιση των φυσικών γεύσεων σε ένα ήπιο φαγητό, όπως είναι τα ψάρια (αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ψάρια συχνά σερβίρονται με λίγο λεμόνι). Τις τανίνες από την άλλη τις συναντάμε γενικά σε κόκκινα κρασιά και ταιριάζουν πολύ καλά με έντονα σε γεύση πιάτα και πλούσια σε ένταση, όπως είναι για παράδειγμα μια ωραία μπριζόλα. Οπότε επιλέξτε κρασιά με ψηλή οξύτητα ή κρασιά με πολλές τανίνες, ανάλογα το πιάτο που μαγειρεύετε. Ελαφρύ ή βαρύ.

Πηγή: iefimerida.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μεγάλη προσοχή – Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό

Taste and Hospitality

Τα μπαχαρικά των Χριστουγέννων που μας κάνουν καλό

Taste and Hospitality

Αγιορείτικη συνταγή: Πεντανόστιμα μαστιχωτά τσουρέκια!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!