Συμβουλές από τους Ειδικούς

Πως να επιλέγετε πάντα το καλύτερο κρασί

Θέλετε να επιλέγετε πάντα το καλύτερο κρασί; Επαναλάβετε μετά από μένα: Το κρασί είναι τροφή!

Οι περισσότεροι από εμάς,αναφέρει το Wineline, αναζητούμε μια εύκολη φόρμουλα για την επιλογή των καλύτερων κρασιών. Αναζητούμε στο διαδίκτυο, σε βιβλία ή περιοδικά σχετικά με τα καλά κρασιά για να βρούμε μια απάντηση. Αλλά η προσπάθεια μας αυτή μάλλον δεν οδηγεί πουθενά μιας και η ποικιλία των παραγωγών οίνου από όλες σχεδόν τις γωνιές της γης είναι μεγάλη. Ευτυχώς, υπάρχει μια απλούστερη λύση που δεν απαιτεί όλα τα παραπάνω με την ψευδαίσθηση της εύκολης εμπειρογνωμοσύνης.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να θυμάστε “Το κρασί είναι τροφή”. Αυτό μπορεί να ακούγεται παράλογο σε ανθρώπους που δεν ασχολούνται με το κρασί και την φιλοσοφία του και επίσης δεν θα έχει νόημα και για εκείνους που ένα ποτήρι κρασί είναι απλώς η ανταμοιβή για την άφιξη στο σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα. Και εδώ θα αναρωτιέστε “Μα ποια είναι η φιλοσοφία του;”

Το κρασί με την κλασική έννοια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός γεύματος, που σερβίρεται στο τραπέζι, με φαγητό. Ένας απλός τρόπος για να καταλάβετε τα ποιοτικά κρασιά είναι να αναβαθμίσετε την ποιότητα τους που όταν τα καταναλώνετε η ευχαρίστηση που θα παίρνετε από αυτά να είναι μια εμπειρία. Επίσης να αντιμετωπίζετε το κρασί σαν να ήταν ένα άλλο βασικό στοιχείο του τραπεζιού, ακριβώς όπως θα κάνατε με τα προϊόντα, όπως το κρέας ή το ψωμί που ψωνίζετε και τρώτε.

Για να αναβαθμίσουμε όμως το κρασί που επιλέγουμε θα πρέπει να γνωρίζουμε και την διαδικασία παραγωγής τους. Η σκέψη αυτή είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς τη βελτίωση της ποιότητας του κρασιού που πίνουμε και της ευχαρίστησης που παίρνουμε από αυτό. Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, ένα κρασί δεν μπορεί να ονομάζεται βιολογικό, εκτός εάν είναι φτιαγμένο από σταφύλια που έχουν πιστοποιηθεί ως βιολογικά, έχουν υποστεί ζύμωση με βιολογική ζύμη και δεν έχουν πρόσθετο διοξείδιο του θείου, ένα συντηρητικό που χρησιμοποιείται σε όλα, εκτός από τα βιολογικά κρασιά.

Αν αντιμετωπίσουμε το κρασί ως τροφή, αυτό θα επηρεάσει τις αγοραστικές μας συνήθειες με έναν άλλο σημαντικό τρόπο. Όλοι μας αγοράζουμε το κρέας, το ψάρι, το ψωμί και τα άλλα προϊόντα που χρειαζόμαστε από προμηθευτές ειδών ή το super market, επομένως, αναπόφευκτα αγοράζουμε και το κρασί στο super market ή από λιανοπωλητές μεγάλων κουτιών κτλ. Αν σας ενδιαφέρει να αναβαθμίσετε την ποιότητα στο κρασί, αυτό είναι λάθος. Μπορεί να βρείτε ένα καλό μπουκάλι κρασί, αλλά οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι λίγες. Γι’ αυτό, χρειάζεστε ένα κατάστημα που οι εργαζόμενοι του να είναι λάτρεις του κρασιού με γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Για παράδειγμα δεν αγοράζουμε το ψωμί μας στο super market αλλά στον φούρνο, το κρέας μας στο κρεοπωλείο, τα ψάρια μας στο ιχθυοπωλείο κοκ.

Επομένως καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι για να πιούμε και να επιλέξουμε καλύτερα κρασιά, από αυτά που επιλέγαμε ως τώρα, είναι να αλλάξουμε τον τρόπο αντιμετώπισης του αλλά και να προμηθευόμαστε κρασιά από επαγγελματίες που μπορούν να μας καθοδηγήσουν.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πώς πρέπει να σχεδιαστεί η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου για να προσελκύει απευθείας κρατήσεις

Taste and Hospitality

Γιατί η ταραμοσαλάτα της Καθαράς Δευτέρας θέλει μέτρο

Taste and Hospitality

Συμβουλές διαχείρισης εσόδων για μικρά και ανεξάρτητα ξενοδοχεία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!