Διοίκηση Τάσεις

Στολή μαγειρικής – Γιατί είναι λευκές;

Ένας πολύ καλός τρόπος για την επαγγελματική εμφάνιση της κουζίνας ενός εστιατορίου είναι τα ρούχα εργασίας του προσωπικου. Οι επαγγελματικές στολές σεφ στο προσωπικό δίνουν ενα αλλο τόνο σε ενα εστιατόριο, δίνουν αδιαμφισβήτητα στύλ που περνάει στο υποσυνείδητο των πελατών ενα αίσθημα τελειότητας. Επίσης είναι και μια ωραία παράσταση να βλέπει κάποιος πελαγωμένους σεφ που κόβουν με ταχύτητα τα λαχανικά, δίνουν διαταγές και τηγανίζουν διατηρώντας ενα άψογο λουκ, ενώ σπεύδουν να ολοκληρώσουν την παραγγελία ενός πελάτη.

Η ιστορία

.Αλλά γιατί ένας σεφ φορούσε ένα λευκή στολή; Ποιος είναι ο σκοπός πίσω από τη λευκή μαγειρική στολή ενός σεφ; Η παραδοσιακή στολή του σεφ, επίσης γνωστή ως λευκή σεφ, είναι η τυποποιημένη στολή στον δυτικό κόσμο. Περιλαμβάνει ένα λευκό καπέλο ή τριαντάφυλλο, λευκό διπλό σακάκι και ένα ασπρόμαυρο παντελόνι. Τα ρούχα προέρχονταν από το 1822 όταν ο Marie-Antoine Careme, γαλλικός καλλιτέχνης και σεφ, έκανε μια προκαταρκτική σχεδίαση που ονομάζεται “Le Maitre d’Hotel Francais“. Στο σχέδιο παρουσιάζονται δύο μαγειρες με λευκό καπέλο, διπλό σακάκι, παντελόνια, και μια ποδιά. Η “ομοιόμορφη” όμως έγινε δημοφιλής μόνο στον μαγειρικό κόσμο γύρω στο 1878. Το λευκό χρώμα είναι σκόπιμα επιλεγμένο για τη στολή γενικού σεφ. Είναι για να δοθεί στο προσωπικό της κουζίνας μια εμφάνιση δύναμης και επιρροής, καθώς το λευκό είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό σύμβολο της καθαριότητας και της άψογης συμπεριφοράς. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο οι chefs φορούν λευκές επαγγελματικές στολές . Υπάρχουν δύο σημαντικές πτυχές του μαγειρέματος σε λευκό, στις οποίες εξαρτώνται οι αγαπημένοι σας σεφ.

Επιπλέον πλεονεκτήματα

Πρώτον, η απόχρωση ή ο τόνος του λευκού χρώματος είναι καλό στην εκτροπή της θερμότητας, γεγονός που παρέχει στον σεφ και σε όλο το προσωπικό πρόσθετη προστασία από την ανοιχτή φωτιά, τις σόμπες και άλλες θερμαινόμενες συσκευές στην κουζίνα.

Το δεύτερο πλεονέκτημα για το λευκή στολή του σεφ είναι η πεποίθηση ότι το λευκό σχετίζεται με την καθαριότητα και τις συνθήκες υγιεινής. Σίγουρα όχι ότι είναι το πιο αποτελεσματικό χρώμα για την καμουφλάρισμα άσχημων κηλίδων τροφίμων. Αρα μια καλή φόρμουλα είναι:

στολές σεφ

Πηγές:Suplinen/Wikipedia/Culinary Love

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δύο Κυπριακές πόλεις στο παγκόσμιο Τop 10 για αγορά εξοχικής κατοικίας!

Taste and Hospitality

Η «κουζίνα» των Giraffes πετυχαίνει να δημιουργεί μοναδικές συνταγές επιτυχίας

Ο τουρισμός πολυτελείας στην Ευρώπη μπορεί να ξεπεράσει σε αξία τα 500 δισ. ευρώ ετησίως

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!