Νέα Νεα της Αγορας

Αναβαθμίστηκε το αεροδρόμιο Σκιάθου

Τρεις μήνες νωρίτερα απ’ τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, η Fraport Greece δίδει προς χρήση στη χώρα, στους Ελληνες και τους ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο 14 καινούργια, αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου, ειδικότερα, είναι μεγαλύτερο κατά 2.200 τετραγωνικά μέτρα και πλήρως ανακαινισμένο.

Η επένδυση της Fraport Greece ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, παράλληλα με την έναρξη της παραχώρησης για τη διαχείριση και ανάπτυξη έντεκα αεροδρομίων σε νησιά και τρία στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι εργασίες στα αεροδρόμια δε σταμάτησαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα τρία πρώτα χρόνια με υψηλή επιβατική κίνηση, ενώ συνεχίστηκαν και εν μέσω της πανδημίας ξεπερνώντας εν τέλει τις δυσκολίες και τα τεράστια εμπόδια που προέκυψαν. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2021, η Fraport Greece ολοκλήρωσε τα έργα και στα 14 αεροδρόμια, νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση η οποία είχε τεθεί για τον Απρίλιο του 2021.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, δήλωσε: «Με γεμίζει υπερηφάνεια και αισιοδοξία το γεγονός ότι η ολοκλήρωση της εμβληματικής αυτής επένδυσης 440 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των 14 ελληνικών αεροδρομίων συμπίπτει με την αυγή του 2021. Πλέον, η χώρα διαθέτει 14 σύγχρονα και φιλικά προς τον επιβάτη αεροδρόμια που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για να ξαναπάρουν μπρος οι «μηχανές» της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδας. Είμαι βέβαιος ότι οι νέες υπηρεσίες και οι σύγχρονες υποδομές που εξασφαλίσαμε θα ενθουσιάσουν τους ταξιδιώτες που θέλουν εξερευνήσουν την πανέμορφη αυτή χώρα».

Παράλληλα, ευχαρίστησε «όλους τους εργαζόμενους και συνεργάτες της Fraport Greece καθώς επίσης και την ελληνική εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ η οποία ανέλαβε με επιτυχία το έργο της παράλληλης κατασκευής 14 αεροδρομίων και ήταν βασικός μας σύμμαχος στην προσπάθεια μας να εκπληρώσουμε τη δέσμευση που αναλάβαμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία το 2017. Eπίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο των 14 τοπικών κοινωνιών για την υπομονή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των εργασιών αλλά και για τον κοινά επωφελή και παραγωγικό τρόπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μας πάνε Μάλτα με €4.99 μέχρι την Πρωτοχρονιά!

H πόλη που για τέσσερις μήνες δε βγαίνει ο ήλιος και… απαγορεύεται να πεθάνεις (BINTEO)

Taste and Hospitality

Το «μεταμφιεσμένο» γιοτ του Ερντογάν, το εξοχικό στο Αιγαίο και το δώρο του Εμίρη (BINTEO/ΦΩΤΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!