Νέα Νεα της Αγορας

Κορωνο- εξώδικα: Δεν πληρώνουν οι Κύπριοι – Μερικώς συνεπείς οι επιχειρηματίες

Ανείσπρακτο παραμένει το 56% των εξωδίκων που εκδοθήκαν μέχρι σήμερα από την Αστυνομία για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων. Συμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε ο Alpha από την Αστυνομία Κύπρου, από την αρχή της εφαρμογής των μέτρων μέχρι και τις 4 Φβρουαρίου έχουν εκδοθεί συνολικά 21,771 ειδοποιήσεις για εξώδικη ρύθμιση. Από αυτές οι 20.896 αφορούσαν πολίτες και οι 875 υποστατικά. 

Από σύνολο 21,771 εξώδικων που έχουν εκδοθεί, έχουν πληρωθεί μόνο τα 9,500, με τον αριθμό των ανεξόληφτων να ανέρχεται στα 12.271.

Πιο συνεπείς αποδεικνύονται οι επιχειρήσεις, αφού από τις 875 που κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμό, οι 597 συμμορφώθηκαν, έναντί 278 που δεν συμμορφώθηκαν.

Οι 20,815 ειδοποιήσεις αφορούσαν εξώδικες ρυθμίσεις για το ποσό των 300 ευρώ, συνολικού ύψους 6 εκατομμυρίων 244 χιλιάδων 500 ευρώ

Απ΄ αυτές μόλις 8,888 έχουν εξοφληθεί, με το ποσό που εισέρρευσε στα κρατικά ταμεία μέχρι σήμερα, να προσεγγίζει τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο η αξία των 11.927 εξωδίκων που παραμένουν απλήρωτα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, καθώς ξεπερνά τα 3.5 εκατομμύρια.

Την ίδια ώρα 3.727 υποθέσεις απλήρωτων εξωδίκων παραπέμθηκαν ενώπιον δικαστηρίου για εκδίκαση, ενώ άλλες 2,061 ενώπιον της επιτροπής της Αστυνομίας, που εξετάζει παράπονα πολιτών για τα εξώδικα που έλαβαν.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Eγκρίθηκε το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού

Taste and Hospitality

H Travelbook Group εξαγόρασε την ελληνική startup εταιρεία GuestFlip

Taste and Hospitality

Οι εικόνες θυμίζουν τον θάνατο της Νταϊάνα, λέει ο Έλληνας σεφ της βασιλικής οικογένειας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!