Νέα Νεα της Αγορας

«Φρένο» στο delivery…ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Σε δύο συμβολικά μέτρα αναμένεται ότι θα προχωρήσει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, σε μια προσπάθεια πίεσης προς την Κυβέρνηση για άνοιγμα τους μέσα Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του στο philenews, ο Γενικος Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ Φάνος Λεβέντης ανέφερε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν μέχρι στιγμής, τα κέντρα αναψυχής αναμένεται να ανοίξουν μέσα Μαρτίου, ωστόσο αναμένεται να προχωρήσουν σε συμβολικά μέτρα. Αυτά  αφορούν συμβολική πορεία οχημάτων αλλά και 24ωρη αναστολή του delivery. 

Όπως τόνισε ο κ. Λεβέντης, οι ανησυχίες μας ακούστηκαν και εφόσον υπάρχει βούληση από πλευράς κυβέρνησης έλεγχο των θετικών κρουσμάτων, δεν υπάρχουν λόγοι να παραμείνουμε κλειστοί. 

Ερωτηθείς εάν έχουν στην κατοχή τους κάποιο υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο θα ακολουθούν μετά το άνοιγμά τους τα κέντρα αναψυχής, ανέφερε πως ετοιμάζεται νέο γιατί αυτό που έχουν στην κατοχή τους ήταν προτού κλείσουν. Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχει δέσμευση από πλευράς υπουργείου ότι το συγκεκριμένο πρωτόκολλο, πριν πάρει την τελική του μορφή, θα δοθεί στις οργανώσεις έτσι ώστε να αξιολογηθεί. 

Με ανακοίνωση του ο ΠΑΣΙΚΑ αναφέρει:

Διεξήχθη σήμερα  συνεδρίαση (με τη χρήση της τεχνολογίας ) του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. , με τη παρουσία εκπροσώπων όλων ανεξαίρετα των Επαρχιών,  με αφορμή το παρατεταμένο και εντελώς ΑΔΙΚΟ ακόμα κλείσιμο της Βιομηχανίας. Σε λίγες μέρες κλείνει ένας χρόνος από το πρώτο κλείσιμο. Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν και κατατέθηκαν με τον πλέον έντονο  τρόπο εισηγήσεις για λήψη μέτρων ώστε να λειτουργήσει η Βιομηχανία το συντομότερο δυνατό χωρίς υπέρμετρους, δυσανάλογους  και αδικαιολόγητους περιορισμούς . 

Θα συγκληθεί  εντός των ημερών έκτακτη ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ  που θα εξετάσει τις  κυριότερες εισηγήσεις ανάμεσα και σε άλλες που κατατέθηκαν και οι οποίες είναι :

1 . Να γίνει πορεία οχημάτων  τόσο στη πρωτεύουσα αλλά και προς τις εισόδους των δύο αεροδρομίων.

2. Εικοσιτετράωρη αναστολή προσφοράς  διανομής κατ΄οικον φαγητού όπου θα επιδιωχθεί συνεργασία και με άλλες  συγγενικές οργανώσεις .

3.Ανοιγμα των Κέντρων Αναψυχής  ούτε και μια μέρα αργότερα από την ημερομηνία που προσανατολίζεται η κυβέρνηση με ταυτόχρονη άρση  και του περιορισμού της ώρας κυκλοφορίας. 

Οι εισηγήσεις θα τεθούν ενώπιον των μελών του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α.  που απο ότι φαίνεται δείχνουν αποφασισμένοι μη αντέχοντας άλλο αυτό το δυσβάστακτο βάρος να προχωρήσουν δυναμικά εξετάζοντας και το ενδεχόμενο επέκτασης της διάρκειας των μέτρων.

Την ίδια ώρα το Δ.Σ. καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να συνεργαστεί όσο πιο στενά γίνεται με τον ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α.  

Της  Άντριας Δημητρίου

 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η σούμα των επισκεπτών στο Βαρώσι από τότε που άνοιξε

Taste and Hospitality

Χωρίς PCR και καραντίνα οι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί στην Κύπρο

Taste and Hospitality

Πόσο κοστίζει το πιο ακριβό αεροπορικό εισιτήριο του κόσμου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!