Νέα Νεα της Αγορας

New entry (#not): «Αποφύγατε τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους…για να κάνουμε Πάσχα»

Το ποσοστό των εμβολιασμένων θα καθορίσει το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και όχι ο αριθμός των νοσηλευόμενων ή των κρουσμάτων. Αυτό υποστήριξε ο Λοιμωξιολόγος και Καθηγητής Παθολογίας κος Γιώργος Πετρίκκος μιλώντας σήμερα από την εκπομπή Alpha Καλημέρα και εκφράζοντας την ανησυχία του για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην χώρα μας. 

«Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και νέα εμβόλια τα οποία θα είναι πιο προσαρμοζόμενα στις νέες μεταλλάξεις για να πετύχουμε μια αύξηση της ανοσίας του πληθυσμού…Κυκλοφορούν γύρω στα 10 εμβόλια αυτή τη στιγμή και η ΕΕ έχει εγκρίνει τα τρία», υποστήριξε.

Απηύθυνε έκκληση σε όσους κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό, να μην τα αναβάλλουν καθώς αυτό προκαλεί καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς.  Σε σχέση με τα μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κος Πετρίκκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι είμασταν πέρσι την ίδια περίοδο.

“Αυτή τη στιγμή δεν θα πάμε σε lockdown…Θα πάμε σε αποκλιμάκωση αλλά πρέπει ακόμα – εφόσον δεν έχουμε την ανοσία αγέλης- να είναι σταδιακή η άρση των μέτρων. H κατάσταση στην Κύπρο είναι σχετικά σταθερή τελευταία από πλευράς νέων κρουσμάτων. Βέβαια ακόμα είναι τριψήφιος ο αριθμός, βλέπουμε πως ο ιός κυκλοφορεί ακόμα στην κοινότητα και δεν εφησυχαζομαστε, τόνισε ο κ. Γιώργος Πετρίκκος

“Χάσαμε τα καρναβάλια ας ευχηθούμε να κάνουμε κανονικό Πάσχα”

Επανέλαβε τη θέση των αρμοδίων, ότι εάν τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και αποφεύγουμε τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους, τότε ίσως θα δούμε σύντομα…καλύτερες μέρες.

Έχουμε διδαχθεί εδώ και ένα χρόνο ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την πανδημία. Αν τηρήσουμε αυτά και μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον κρίσιμο αυτό μήνα που περνάμε και μπούμε στον επόμενο… με την καλοκαιρία θα φτάσουμε στις καλύτερες μέρες και ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό κανονικό Πάσχα αφού χάσαμε και δεν προλάβαμε τα Καρναβάλια.”

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Υπ. Εξωτερικών: Τηλεφωνικός αριθμός έκτακτης ανάγκης για Κύπριους

Taste and Hospitality

Η EasyJet βλέπει ανοιχτή Ευρώπη από τα τέλη Μαΐου

Taste and Hospitality

Ryanair: Ανοίγει τρεις νέες βάσεις στην Ελλάδα για το καλοκαίρι

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!