Νέα Νεα της Αγορας

Σε Ιστορικό Κέντρο μετατρέπεται η Παλιά Αστυνομία Πάφου

Τα κτίρια στην κεντρική πλατεία Κέννεντυ της Πάφου, που στέγαζαν μέχρι πρότινος την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, θα μετατραπούν πλέον σε Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης Πάφου όπως ανακοινώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου. Αδιευκρίνιστο ωστόσο παραμένει το χρονικό πλαίσιο των αλλαγών αυτών, αφού παρά την σχετική οριστικοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου περί της χρήσης τους, τα επόμενα πρακτικά βήματα προς την υλοποίηση των αποφάσεων δεν έχουν ακόμη διασαφηνισθεί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου εξέτασε το θέμα της αξιοποίησης των κτιρίων, μετά την μεταφορά της Αστυνομίας στα νέα κτίρια της και την παράδοση των κτιρίων στη δημοτική αρχή. Η ολομέλεια του σώματος αποφάσισε στα πλαίσια αυτά να προχωρήσει στην ανάθεση εξειδικευμένης μελέτης για την μετατροπή αυτή, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να είναι όλα έτοιμα για να προκηρυχθούν και οι προσφορές για τα κατασκευαστικά έργα.

Το Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης θα περιλαμβάνει τμήματα που θα έχουν σχέση με την ιστορία της πόλης στα νεώτερα χρόνια και μελέτες για τους σταθμούς της Πάφου μέσα στον χρόνο. Το εξειδικευμένο αυτό κέντρο θα δημιουργηθεί με τη συνδρομή και την επιστημονική συνεργασία αρμόδιων φορέων όπως το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και άλλοι φορείς από τον ακαδημαικό χώρο.

Η απόφαση για την αξιοποίηση του χώρου, αντιμετωπίζεται με ικανοποίηση από πολίτες και φορείς της πόλης, που έβλεπαν εδώ και δύο χρόνια τον χώρο να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, μετά την κατεδάφιση των επιπρόσθετων κτισμάτων και την μη αξιοποίηση του διατηρητέου κεντρικού κτιριακού συγκροτήματος. Παραμένει ωστόσο ασαφές το χρονικό πλαίσιο των αλλαγών αυτών. 

 Ντόρα Χριστοδούλου   

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η σούμα των επισκεπτών στο Βαρώσι από τότε που άνοιξε

Taste and Hospitality

Kατά μέτωπο επίθεση ο κορωνοϊός στην εστίαση – Ασπίδα προστασίας το Delivery;

Taste and Hospitality

«Άνοιξε» το πρώτο μπαράκι.. στη Λεμεσό – Δεν χάρηκαν για πολύ τη διασκέδαση

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!