Νέα Νεα της Αγορας

Είπαν ΟΧΙ για τα εστιατόρια οι επιδημιολόγοι…άλλα λένε οι τεχνοκράτες

Σε 72 ώρες το υπουργικό συμβούλιο “σφραγίζει” τις νέες χαλαρώσεις και οι επαφές των εμπλεκομένων είναι αλεπάλληλες. Η κυβέρνηση  παραμένει μεν φειδωλή στις δημόσιες τοποθετήσεις της, δεν κρύβει ωστόσο την ανησυχία της. 

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Τα σενάρια πάντως δίνουν και παίρνουν. Το δεύτερο “unlock” της χώρας προβλέπεται να είναι και αυτό σε δύο επίπεδα. 1η και 15 Μαρτίου. 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ “UNLOCK”
Α` φάση χαλάρωσης: 1η Μαρτίου 
Β` φάση χαλάρωσης: 15 Μαρτίου 

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ 

Η πρώτη φάση χαλάρωσης θα είναι και πάλι συντηρητική και χωρίς ιδιαίτερα ανοίγματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του OMEGA 1η Μαρτίου σίγουρα επιστρέφουν οι μαθητές της Α` και Β` Λυκείου.

Την ίδια ώρα, ανοίγουν και τα  γυμναστήρια μόνο για ατομική άσκηση, ενώ επαναλειτουργούν και  οι σχολές χορού και τα ωδεία. 

Καμία διαφοροποιήση σε ό,τι αφορά τις συναθροίσεις και διακινήσεις με το 8998 και την απαγόρευση κυκλοφορίας να παραμένουν ως έχουν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαρτίου. 


ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ 

“Γρίφος αποδεικνύεται η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης. Τεχνοκράτες των εμπλεκόμενων υπουργείων παρόλο που προκρίνουν άνοιγμα τούς αρχές Μαρτίου, υπουργός υγείας και επιδημιολογική ομάδα εμφανίζονται επιφυλακτική,  αφού ανησυχούν ως προς το κατά πόσο θα υπάρξει σωστή επιτήρηση των μέτρων. 

 Όπως όλα δείχνουν, οι χώροι εστίασης θα ανεβάσουν ρολά μετά τις 15 Μαρτίου και σίγουρα με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα. Σε μια τέτοια περίπτωση αναμένεται η ώρα κυκλοφορίας να επεκταθεί.”

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗ 
Διυπουργική επιτροπή: Άνοιγμα 1η Μαρτίου 
Επιδημιολογική ομάδα, υπουργός υγείας: Μετά τις 15 Μαρτίου- επικρατέστερο σενάριο 
Πολύ αυστηρά πρωτόκολλα 

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 

Ένας από τους λόγους εξάλλου, που ακόμα υπάρχει ενδοιασμός για την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης είναι το γεγονός ότι από τα νέα στοιχεία που προκύπτουν, η μετάδοση του ιού είναι αυξημένη στο επαγγελματικό περιβάλλον και επεκτείνεται στην συνέχεια στο οικογενειακό.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!


Related posts

Έργα συνολικής δαπάνης 6,5 εκατ. σε Χλώρακα και Γεροσκήπου

Taste and Hospitality

Αυστηρές κυρώσεις αποφάσισαν οι «27»: Μπλοκάρουν Λευκορωσία

Taste and Hospitality

Aναστέλλεται η λειτουργία του Nicosia Mall, αλλά…(Ανακοίνωση)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!