Νέα Νεα της Αγορας

Κρατικές ενισχύσεις σε αεροπορικές – Τι ζητούν Καρούσος και Περδίος

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος συμμετείχαν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με την εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού  κα Margrethe Vestager.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ευχαρίστησε την Επίτροπο για την έγκριση της επέκτασης του έκτακτου Σχεδίου Παροχής Κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία COVID-19 μέχρι την 30η Ιουνίου 2021.  Ο κ. Καρούσος ζήτησε από την κα Vestager όπως εξεταστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης ενισχυμένων χαλαρώσεων των κρατικών ενισχύσεων σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα, στα απομακρυσμένα κράτη-μέλη που βρίσκονται στη γεωγραφική περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Κύπρος.

Επιπρόσθετα ο κ. Υπουργός ενημέρωσε την κα Vestager ότι, στο πλαίσιο των επιπρόσθετων χαλαρώσεων που έχουν παραχωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με τις κρατικές ενισχύσεις,  η Κυπριακή Δημοκρατία, προχωρεί με τις απαραίτητες αλλαγές που εισηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο  Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος ζήτησε από την κα Vestager όπως δοθεί χαλάρωση ως προς το ανώτατο ποσό κρατικής ενίσχυσης που μπορεί η Κύπρος να παρέχει σε αεροπορικές εταιρείες, με δεδομένο ότι η χώρα μας είναι νησί και η αεροπορική σύνδεση είναι η μόνη επιλογή των ταξιδιωτών για άφιξη / αναχώρηση προς και από Κύπρο, σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες που έχουν συνδέσεις με τρένα, λεωφορεία, ιδιωτικά οχήματα κλπ.

Τέλος, ο  Υφυπουργός Τουρισμού ζήτησε όπως η κρατική ενίσχυση σε αεροπορικές εταιρείες έχει χρονική διάρκεια πέραν του ενός έτους, π.χ. τριετίας, κάτι που κρίνεται ως πιο αποδοτικό, όσον αφορά τον προγραμματισμό όλων των εμπλεκομένων.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΑΗΚ: Δεν κόβει το ρεύμα – Μέχρι πότε ισχύει το μέτρο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Taste and Hospitality

Ξόδεψε ποσό ‑ μαμούθ για ένα βαρέλι με ουίσκι

Taste and Hospitality

«Κλείδωσε» το ωράριο της εστίασης – Δύο παραμένουν τα sms

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!