Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Η LVMH αποκτά το 50% της Armand de Brignac Champagne του Jay-Z

Ο ραπ σταρ και επιχειρηματίας Jay-Z πούλησε μερίδιο 50% της πολυτελούς μάρκας Champagne, Armand de Brignac, στον γίγαντα ειδών πολυτελείας,  LVMH, Moët Hennessy, για ένα άγνωστο ποσό.

Η συμφωνία θα δει την Moët Hennessy να αναλαμβάνει την παγκόσμια διανομή της εντυπωσιακής σαμπάνιας, επίσης γνωστή ως “Ace of Spades” που φημίζεται για τις μεταλλικές ετικέτες κασσίτερου και τις υψηλές τιμές της.

Η σαμπάνια “entry-level” της Armand de Brignac, Ace of Spades Gold Brut, πωλείται περίπου 250 -300€ το μπουκάλι. Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης την Brut Rosé, Demi-Sec και τις ultra-prestige εκφράσεις Blanc de Blancs και Blanc de Noirs.

Η μάρκα πούλησε περισσότερα από 500.000 μπουκάλια το 2019, με ισχυρή παρουσία σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Moët Hennessy – μακράν ο μεγαλύτερος παραγωγός σαμπάνιας με μάρκες όπως οι Moët et Chandon, Veuve Clicquot και Dom Pérignon – η οικογένεια Cattier θα συνεχίσει να παράγει την Armand de Brignac Champagne, στο μέλλον.

Το 2012 η LVMH, είχε μηνήσει την Armand de Brignac, επιδιώκοντας να θέσουν τέρμα στην αξίωση της Armand de Brignac να ονομάζεται η νούμερο ένα σαμπάνια στον κόσμο.

Ο Jay-Z, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι ο Shawn Carter, είπε ότι ήταν «υπερήφανος» για την ανακοίνωση της κοινοπραξίας με τον Moyt Hennessy, προσθέτοντας: «Είναι μια συνεργασία που ένιωθα οικεία όλη την ώρα. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεράστια ισχύς του παγκόσμιου πλαισίου διανομής Moët Hennessy, η απαράμιλλη ισχύς του χαρτοφυλακίου και το μακροχρόνιο ιστορικό της αριστείας στην ανάπτυξη εμπορικών σημάτων πολυτελείας θα δώσει στην Armand de Brignac την εμπορική δύναμη που χρειάζεται για να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Ο Philippe Schaus, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Moët Hennessy, δήλωσε ότι η νέα συνεργασία θα επιτρέψει στην εταιρεία να οδηγήσει την Armand de Brignac «σε νέα ύψη σε όλο τον κόσμο». Πρόσθεσε: «Εδώ και χρόνια παρακολουθούμε τη φανταστική επιτυχία της Armand de Brignac και θαυμάζουμε την ικανότητά της να αμφισβητεί ορισμένους από τους κανόνες της κατηγορίας σαμπάνιας».

Η εμπλοκή του Jay-Z με την Armand de Brignac ξεκίνησε το 2006, με το μποϊκοτάζ του πρώην αγαπημένης πολυτελούς Champagne Cristal. Την αγόρασε τελικά τον Νοέμβριο του 2014, αποκτώντας το υπόλοιπο μερίδιο στην επιχείρηση που κατέχει η Sovereign Brands με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Υπ. Υγείας: Θα ανακοινώνονται επωνυμίες επιχειρήσεων με κρούσματα

Cavo Maris: Η παραλία σε κρατική γη…είναι και αυτή μια «επιδημιολογική εικόνα»

12+1 πρωινά για να διαλέξεις γεύσεις και θερμίδες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!