Γεύσεις Ποτά

Σφηνάκια για κάθε γούστο – Εσύ ποιο προτιμάς;

Τα σφηνάκια αποτελούν θα λέγαμε μια μικρογραφία ενός ποτού και σας παρέχουν την δυνατότητα για άμεση κατανάλωση. Αν και αρκετά παρεξηγημένα στη χώρα μας, τα σφηνάκια αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους να απολαύσετε ένα ποτό ή κοκτέιλ με την παρέα σας.

Αυτό που αρκετός όμως κόσμος δεν κατανοεί, είναι ότι δεν ενδείκνυνται όλα τα ποτά για σφηνάκια. Το σφηνάκι πρέπει να είναι γευστικό, δυνατό και φυσικά να σου αφήσει μια ευχάριστη γεύση στο τέλος. Κάτι που φυσικά έχει χαθεί στη σημερινή εποχή, με ολοένα και περισσότερο κόσμο να επιλέγει απλά ένα κανονικό ποτό προκειμένου να το καταναλώσει με την παρέα σε σφηνάκια, για να κάνει ευκολότερα «κεφάλι».

Εμείς, ως λάτρεις του καλού ποτού και των κοκτέιλ, ετοιμάσαμε σήμερα μερικές υπέροχες συνταγές για σφηνάκια, προκειμένου να απολαύσετε μια μοναδική γευστική εμπειρία με την παρέα σας. Σφηνάκια για κάθε γούστο και για κάθε εποχή του χρόνου. Δοκιμάστε τα και επιλέξτε ποιο προτιμάτε περισσότερο!

Σφηνάκια συνταγές

Όπως προαναφέραμε, τα καλά σφηνάκια πρέπει να αποτελούν έναν συνδυασμό γεύσεων προκειμένου να προσφέρουν την βέλτιστη εμπειρία. Αυτό σημαίνει ότι τα ποτά που θα περιλαμβάνουν οι συνταγές για σφηνάκια, θα πρέπει να προσφέρουν μια αρμονία στο κοκτέιλ μας, να απελευθερώνουν όλες τις ευχάριστες γεύσεις και φυσικά να μην σου προσφέρουν καμία δυσάρεστη εμπειρία.

Οι συνταγές που θα βρείτε παρακάτω περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων και μπορεί να διαθέτουν ως βάση το ρούμι, την βότκα ή οποιοδήποτε άλλο ποτό.

Σφηνάκια με ρούμι

Τα σφηνάκια με ρούμι αποτελούν μια κατηγορία ποτών που έχουν γνωρίσει τεράστια απήχηση τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, το ρούμι αποτελεί την βάση για αναρίθμητα κοκτέιλ, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε τόσο σε σφηνάκια όσο και σε κανονική μερίδα ποτού. Σήμερα σας ετοιμάσαμε μια υπέροχη συνταγή για σφηνάκια με ρούμι και φράουλα.

Για την συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστείτε λευκό ρούμι, ζάχαρη και lime σε αναλογία 2-1-1, καθώς και μερικές φράουλες. Λέγοντας αναλογία 2-1-1 εννοούμε ότι αν για παράδειγμα χρησιμοποιήσετε 200ml ρούμι, θα πρέπει να βάλετε 100gr ζάχαρη και 100ml lime.

Η εκτέλεση της συνταγής είναι αρκετά απλή και γρήγορη. Πολτοποιούμε τις φράουλες, τις τοποθετούμε σε ένα shaker και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζουμε με πάγο και ανακατεύουμε καλά. Τα δροσιστικά σφηνάκια με ρούμι και φράουλα είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε με την παρέα σας.

Κόκκινα σφηνάκια

Τα κόκκινα σφηνάκια γενικά αποτελούν μια αρκετά δημοφιλή κατηγορία, λόγω του έντονου χρώματος που διαθέτουν. Όπως και στην ανωτέρω συνταγή για τα σφηνάκια με ρούμι, η φράουλα αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά για κόκκινα σφηνάκια. Άλλα συστατικά που προσδίνουν ένα κόκκινο χρώμα στα ποτά είναι οι χυμοί cranberry και ρόδι ή το ποτό Καμπάρι.

Εάν θέλετε και εσείς να φτιάξετε ένα υπέροχο κόκκινο σφηνάκι έχουμε την κατάλληλη συνταγή. Θα χρειαστείτε 15ml Γιαγκερμάιστερ, 15ml σναπ Ροδάκινο και 30ml χυμό cranberry. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα shaker, προσθέστε πάγο και ανακινήστε καλά. Τα κόκκινα σφηνάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Γλυκά σφηνάκια

Τα γλυκά σφηνάκια είναι επίσης μια δημοφιλή κατηγορία, λόγω φυσικά της ιδιαίτερης γεύσης τους. Συνήθως, οι συνταγές για σφηνάκια με γλυκιά γεύση περιλαμβάνουν κάποιο γλυκό ποτό ή liqueur. Εάν θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε ένα γλυκό σφηνάκι το μόνο που θα χρειαστείτε είναι βότκα, Καλούα και σαντιγί ή κρέμα γάλακτος. Το σερβίρισμα θα πρέπει να γίνει προσεκτικά, τοποθετώντας αργά την βότκα στο κάτω μέρος, στη συνέχεια το καλούα και στην κορυφή την κρέμα γάλακτος ή την σαντιγί.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο σφηνάκι συνοδεύεται και από μια «πονηρή» ονομασία, αφού ο καλύτερος τρόπος να το απολαύσεις, λένε ότι είναι χωρίς χέρια, σηκώνοντας το ποτήρι με τα χείλη σου. Σίγουρα μια διασκεδαστική εμπειρία, ωστόσο μπορείς να το απολαύσεις και με τον παραδοσιακό τρόπο.

Σφηνάκια με φωτιά

Σίγουρα θα σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όταν μια παρέα απολαμβάνει στο μπαρ μερικά σφηνάκια με φωτιά. Ένα φλογισμένο σφηνάκι σίγουρα αποτελεί έναν από τους εντυπωσιακότερους τρόπους για να σερβιριστεί ένα ποτό. Φυσικά θέλει και μεγάλη προσοχή, καθότι τα ατυχήματα που έχουν ακουστεί δεν είναι και λίγα. Εάν λοιπόν θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε μερικά σφηνάκια με φωτιά, σας ετοιμάσαμε μια πρωτότυπη συνταγή, ξεφεύγοντας λίγο από τις κλασικές επιλογές.

Το συγκεκριμένο σφηνάκι ονομάζεται Pumpkin Pie (κολοκυθόπιτα) και περιλαμβάνει Kahlua, ailey’s Irish Cream και λευκή τεκίλα. Σε ένα σφηνάκι, τοποθετείτε τα συστατικά με την σειρά που τα αναφέραμε και σε ίση ποσότητα (1/3 του ποτηριού). Ανάβουμε την τεκίλα που βρίσκεται στην κορυφή και ρίχνουμε λίγη τριμμένη κανέλα.

Rainbow σφηνάκια

Τα rainbow σφηνάκια αποτελούν μια από τις εντυπωσιακότερες επιλογές για ένα κοκτέιλ πάρτυ. Όπως εύκολα προδίδει και η ονομασία του συγκεκριμένου κοκτέιλ, μόλις σερβιριστεί εμφανίζει τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Το κοκτέιλ έχει ως βάση την βότκα και δημιουργείτε από την προσθήκη υλικών με διαφορετικό χρώμα και πυκνότητα. Τα υλικά αυτά είναι συνήθως  γρεναδίνη, χυμός πορτοκάλι και μπλε Κουρακάο.

Τα υλικά θα πρέπει να τοποθετηθούν με προσοχή σε ένα shaker με πάγο ώστε λόγω της πυκνότητάς τους να μην ανακατευθούν. Το αποτέλεσμα που θα αντικρίσετε είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αφού από το ίδιο shaker θα δείτε με την σειρά να βγαίνουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ένα αρκετά δύσκολο cocktail που πιθανόν να χρειαστεί αρκετές δοκιμές για να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κρεμ μπρουλέ (Creme brulee)

Taste and Hospitality

Dry martini: Το ποτό που λάτρεψε το Χόλιγουντ

Taste and Hospitality

Οι διάσημοι τρόποι κοπής λαχανικών και τα πιο γνωστά εργαλεία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!