Νέα Νεα της Αγορας

Πωμός: Εντάχθηκε στα σχέδια τουριστικής ανάπτυξης της Πάφου!

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου ανακοίνωσε ότι έχει πρόσφατα διευρύνει τις δυνάμεις της με την ένταξη της Κοινότητας Πωμού στην ΕΤΑΠ Περιφέρειας Πάφου, στα πλαίσια υλοποίησης των στρατηγικών στόχων για ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη της επαρχίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την ένταξη της κοινότητας Πωμού, η ΕΤΑΠ εκτός από το Υφυπουργείο Τουρισμού αριθμεί πλέον 3 Δήμους, 7 Κοινότητες και άλλους 7 φορείς Δημοσίου και Ιδιωτικού δικαίου.

Όπως αναφέρεται, η κοινότητα του Πωμού απέδειξε τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη δυναμική και μέσα από σκληρή δουλειά  έγινε κατορθωτό να αναβαθμιστεί και να διεκδικεί επάξια το μερίδιο που της αναλογεί.

Οι δύο φορείς μετά από αρκετές συναντήσεις που προηγήθηκαν έχουν συμφωνήσει ότι μέσα από συλλογική προσπάθεια και με όπλα την όρεξη για σκληρή δουλειά, τα μέσα και την τεχνογνωσία που μαζί διαθέτουν, θα στοχεύσουν στην περαιτέρω αναβάθμιση της Κοινότητας αλλά και της προβολής της εντός και εκτός Κύπρου.

Προτεραιότητες που αρχικά τίθενται είναι ο εξωραϊσμός περιοχών/ καταπολέμηση οπτικής ρύπανσης, η προστασία και περαιτέρω ανάδειξη μνημείων/σημείων ενδιαφέροντος, η εξέταση του ενδεχόμενου επέκτασης του βραβείου ακτές ποιότητας( Quality Coast) και στην κοινότητα Πωμού, καθώς και η ολοκλήρωση και προβολή των ποδηλατικών διαδρομών της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης η συμβολή στην αξιολόγηση, αναπροσαρμογή και ανάδειξη των μονοπατιών της φύσης, η αναβάθμιση της Δημόσιας Παραλίας και των προσφερόμενων υπηρεσιών, ο συντονισμός για την διεκδίκηση κονδυλίων από εθνικούς πόρους και Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ο συντονισμός για τον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων και εκδηλώσεων, οι προσπάθειες ενίσχυσης της σύνδεσης της περιοχής με Δημόσια συγκοινωνία και η αξιολόγηση και παροχή στήριξης για αναβάθμιση των προωθητικών εργαλείων της Κοινότητας.

Όπως αναφέρεται, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και άλλη συνάντηση εκπροσώπων των δύο φορέων με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και έναρξη υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων.

Η ευρύτερη περιοχή έχει μέλλον, έχει προοπτική και μέσα από συλλογική προσπάθεια μπορούν να επιτευχθούν πολλά, καταλήγει η ΕΤΑΠ στην ανακοίνωση της.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Έρχονται και άλλοι τουρίστες με κρουαζιερόπλοια (Το δρομολόγιο)

Η Ελλάδα λατρεύει την Κυπριακή φουκού – Kαι υπάρχει λόγος!

Taste and Hospitality

Εγχώριος Τουρισμός: Νέα πρόσκληση σε ξενοδόχους

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!