Νέα Νεα της Αγορας

Το επικρατέστερο σενάριο για την εστίαση λίγες ώρες πριν τις αποφάσεις για τα μέτρα

Συσκέψεις επι συσκέψεων εν όψει των αυριανών αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου σε σχέση με τις χαλαρώσεις που θα ισχύσουν από τις 16 Μαρτίου, αλλά και τα μέτρα που θα χρειαστεί να κλιμακωθούν.

Τα σενάρια χαλάρωσης βρίσκονται ακόμη στον αέρα, καθώς η αυξητική τάση των νοσηλειών και των κρουσμάτων προβληματίζει και ανησυχεί.
,
Σε συσκέψεις του υπουργού υγείας με την συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή,σύμφωνα με το Ωμέγα και τη διυπουργική επιτροπή, αξιολογήθηκαν όλα τα νέα δεδομένα ενώ τέθηκαν στο τραπέζι ενδεχόμενες, αναθεωρημένες προτάσεις για τις χαλαρώσεις αλλά και για τομείς στους οποίους τα μέτρα χρειάζεται να παραταθούν ή ακόμα και να κλιμακωθούν.

Από μια πρώτη ανάγνωση των δημογραφικών στοιχείων, διαφαίνεται ευρεία διασπορά του ιού σε επαγγελματικούς χώρους, στο οικογενειακό περιβάλλον καθώς και σε σχολεία. 
 

Η μεγάλη ανησυχία φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας να οδηγεί τον Κωνσταντίνο Ιωάννου σε εισηγήσεις για στοχευμένα μέτρα που δεν θα αφορούν μόνο ένα τομέα.

Θα αποτελούν δηλαδή συνδυασμό μέτρων, ακόμη και για τομείς στους οποίους αποφασιστεί να δοθούν χαλαρώσεις όπως είναι τα σχολεία και οι χώροι εστίασης.

ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Ο Υπουργός υγείας σε συνάντηση του με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου εστίασης, μετέφερε την ανησυχία του αλλά και τρείς επιλογές για ενδεχόμενη επαναλειτουργία της εστίασης.

Η μία επιλογή προκρίνει την επαναλειτουργία εξωτερικών χώρων για δύο βδομάδες, η δεύτερη αναφέρεται σε παράταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι το τέλος Μαρτίου, με την κυβέρνηση να στηρίζει οικονομικά τους ιδιοκτήτες και η τρίτη επιλογή προκρίνει επαναλειτουργία με την απαραίτητη προσκόμιση αρνητικού τεστ, κάτι ωστόσο που απο όλες τις πλευρές θεωρείται πρακτικά ανέφικτο. 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες , το επικρατέστερο σενάριο αυτη την στιγμή σε σχέση με την εστίαση είναι όπως η επαναλειτουργία τους αρχίσει από την Τρίτη 16 του μήνα, αλλά μόνο με τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους και με πολύ αυστηρούς περιορισμούς.

Όσον αφορά τους μαθητές του γυμνασίου οι ειδικοί τονίζουν πως δεν συντρέχει ανησυχία, καθώς θα προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας είναι…κανονικός άνθρωπος που πίνει μπύρες με τους φίλους της

Taste and Hospitality

Να τι θα συμβεί στο σώμα μας αν δεν φάμε κρέας για ένα χρόνο

Taste and Hospitality

Δεν λυγίζει τίποτα τους Ιταλούς: Γιόρτασαν το Πάσχα και έγιναν viral (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!