Νέα Νεα της Αγορας

Ζητούν υποχρεωτικό αρνητικό τεστ για είσοδο στους χώρους εστίασης

Στο Υπουργικό της Τετάρτης αναλώθηκε πολύς χρόνος για διερεύνηση του ενδεχομένου επαναλειτουργίας των χώρων εστίασης αλλά με υποχρεωτικό αρνητικό rapid test τουλάχιστον 72 ωρών. Η εισήγηση προσκρούει σε διάφορα νομικά και άλλα πρακτικά προβλήματα και δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης, έστω υπό περιορισμούς, είναι διακηρυγμένη επιθυμία σε πολιτικό επίπεδο και μάλιστα θεωρείτο «κεκτημένο». Ωστόσο, όλα πλέον παραμένουν στον αέρα και δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσουν πριν από την Παρασκευή. Αναμένεται ότι θα προηγηθεί διαβούλευση σε επίπεδο τεχνικής επιτροπής, που αποτελείται από τεχνοκράτες διαφόρων υπουργείων, καθώς και σε πολιτικό επίπεδο στη διϋπουργική επιτροπή, την οποία αποτελούν οι υπουργοί Υγείας, Οικονομικών, Παιδείας, Εργασίας και Εμπορίου.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» η Καθηγήτρια Παιδιατρικής/Λοιμωξιολογίας κ. Μαρία Κολιού ερωτηθείσα σχετικά με το κατά πόσο θα προχωρήσουμε σε χαλαρώσεις την 16η Μαρτίου, απάντησε ότι υπάρχουν και τα δύο ενδεχόμενα, είτε να πάμε σε χαλαρώσεις πολύ αυστηρές και συντηρητικές, είτε να δοθεί αναβολή μιας ή δύο εβδομάδων σε αυτά που είχαν ανακοινωθεί. 

Αναφορικά με την εικόνα των νοσηλευτηρίων, η Δρ. Κολιού είπε ότι το 80% προέρχεται από την Λεμεσό. Αν υπάρξει μεγάλο φορτίο του ιού στην κοινότητα, ακολουθούν και οι εισαγωγές, εξήγησε, προσθέτοντας ότι οι νοσηλείες ανέβηκαν απότομα. 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κλείνουν τα αεροδρόμια της Κύπρου

Taste and Hospitality

Στην Αθήνα ο Αναστασιάδης – Παραλαμβάνει το προεδρικό αεροσκάφος

Taste and Hospitality

Η δύναμη σ’ αυτή την ξεχωριστή ημερομηνία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!