Πρόσωπα Φιλοξενία

Chef Μιχάλης Φίλος: «Ένα γαστρονομικό ταξίδι που δεν σταματά ποτέ»

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 αλλά ζει και μεγάλωσε στο Βόλο. Το μικρόβιο της μαγειρικής και κατά επέκταση της ιταλικής κουζίνας ξεκίνησε από την ηλικία των 16 ετών όταν εργάζονταν στο εστιατόριο του θείου του. Αποφοίτησε από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (Τμήμα Μαγειρικής) Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια ο στόχος του υλοποιήθηκε στην Pescara Ιταλίας όπου και αποφοίτησε από την Accademia chef Italiani- pizzaioli. Στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του πορείας εργάστηκε σε διάφορα ξενοδοχεία και εστιατόρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Στην πορεία των 20 χρόνων και παρακολουθώντας την στενά,μέσο διαφόρων κύκλων σεμιναρίων και συνέχεις εκπαίδευσης,  συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους σεφ όπως: Πάνο Ιωαννίδη και Γιάννη Μπαξεβάνη. Αυτοί ήταν ουσιαστικά που έμαθαν και εμπλούτισαν τις γνώσεις του. Αποτέλεσμα; Να καταφέρει να «παντρέψει» την Μεσογειακή κουζίνα σε «fusion», πιάτα με την ελληνική γευσιγνωσία. Ο Μιχάλης Φίλος μας συστήνετε με λίγη κουβέντα…περί μαγειρικής ο λόγος!

Γνωρίζω ότι στον ελεύθερο σας χρόνο ασχολείστε και με παιδιά. Περιγράψτε μας τι ακριβώς κάνετε στην Ακαδημία.

Ακριβώς έτσι είναι. Έχω συνεργαστεί  με τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) όπου και δημιούργησε μια Ακαδημία μαγειρικής για τους μικρούς λάτρες της γαστρονομίας μεταβιβάζοντας την αγάπη μου και τις γνώσεις μου σε μελλοντικούς μικρούς μάγειρες. Ήταν μια διαδρομή αξέχαστη και ιδιαίτερα ξεχωριστή.

Σήμερα που σας συναντούμε;

Tα τελευταία τρία χρόνια εργάζομαι ως Executive chef σε κεντρικό εστιατόριο στου Βόλου και Consulting chef σε εστιατόρια στο Πήλιο και στην Σκιάθο. Παράλληλα, είμαι υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων στο Δ.Σ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας Ελλάδος.

Τι είναι η μαγειρική για σας αν σας ζητούσαμε να μας την περιγράψετε με μερικές λέξεις.

Είναι τρόπος έκφρασης, τρόπος ζωής. Είναι μια συνεχής μελέτη. Πάντα κάτι έχεις να μάθεις και να διδαχτείς κάτι ακόμη. Είναι ένα όραμα, μια διαδικασία που θέλεις να μεταδόσεις στον κόσμο. Είναι η μαγεία ενός γαστρονομικού ταξιδιού που δεν σταματά ποτέ…

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η μοναδική πριγκίπισσα της Κύπρου και η θλιβερή ιστορία πίσω από τα βήματά της

Taste and Hospitality

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ambassador of Taste for the Global Gastronomy – Εύη Χιώτη

La Caleta: Το ψηλότερο εστιατόριο στη Λεμεσό!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!