Νέα Νεα της Αγορας

Μια πανηγυρική «επόμενη μέρα» θα αργήσει, νομίζω…

Με 130 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 5000 εργαζόμενους με κύκλο εργασιών πέραν των €150εκ ευρώ, ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ, περιμένει το «πράσινο φως» για επαναλειτουργία των κέντρων διασκέδασης. Ωραίοι οι αριθμοί, καλές οι όποιες προβλέψεις, συζητήσεις. Πίσω από κάθε πιο πάνω αριθμό είναι και ένας άνθρωπος: Οικογενειάρχης, νεαρός, παππούς που έβαλε λουκέτο στο «όνομα» μιας πανδημίας που «αφορά» από το 0,45% -0,85% τους πληθυσμού. Αυτοί οι άνθρωποι κάθονται σπίτι τους χωρίς εισόδημα, περιμένουν τα επιδόματα «σωτηρίας» από τον Νοέμβριο. Προβληματίζονται αν θα ανοίξουν, πώς θα ανοίξουν, αν θα τα βγάλουν πέρα. Ακόμη και αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν ενοίκια γιατί τα υποστατικά τα έχουν ξοφλημένα, οι ζημιές που έχουν καταγράψει αγγίζουν από τις 60,000 ευρώ και βάλε.

Υπάρχει και ένας Πρόεδρος Νίκος Βασιλείου, το όνομα του, που πάει και έρχεται από το Προεδρικό στα Υπουργεία και μαζί με άλλους παίρνουν εισηγήσεις για το άνοιγμα με τέτοιο τρόπο ώστε ο χώρος της διασκέδασης να μην αποτελέσει ξανά αιτία για το «κλείδωμα» της χώρας.

Η Αστυνομία μοιράζει πικεττούδκια, σε υποστατικά τα οποία στα πεζοδρόμια άναψαν φουκούες με 5 άτομα, σε καφενεία που σέρβιραν σε χωριανούς καφέ, μπούκαραν σε σπίτι και έγραψαν την αρραβωνιαστικιά και τους 7 φίλους τους που διασκέδαζαν πέραν του κέρφιου.

Έκαναν την Στασικράτους υπαίθριο στέκι για διασκέδασης, και μόλις χθες 1,500 άνθρωποι στους δρόμους να γιορτάζουν το καρναβάλι. Οι υπόλοιποι 800,000 ήμασταν στα σπίτια μας, κύριοι. Ματσουκωμένοι. Με τα παιδιά χωρίς στολές και καμία γιορτή. Αποβλακωμένοι. ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΜΩΣ!

φωτο: reporter

“Χθες, στη Λεμεσό, στάληκαν επιπλέον 20 περιπολικά και συνολικά περιπολούσαν τη Λεμεσό 43 περιπολικά”, σήμειωσε η Υπ.Δικαιοσύνης σε δηλώσεις της και συμπλήρωσε ότι “η Αστυνομία έκανε, συνολικά 286 καταγγελίες πολιτών και 2 υποστατικών, ενώ οι έρευνες και αξιολογήσεις συνεχίζονται μέσω βιντεοσκοπημένου υλικού”.

H διαμάχη μεταξύ αρνητών πλασάρεται σαν μέθοδος προκειμένου να στηρίξουν τις απόψεις τους. Ποιες απόψεις; Mια νέα επικίνδυνη τάση είναι και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Επιδημιολόγ(α!!) δεν είμαι. Απλά «μερικές» φορές έχω αναλαμπές και αναρωτιέμαι: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΟΛΑ, ΤΩΡΑ. Μέσα από τις εισηγήσεις που έχετε. Καλύτερα «μαντρωμένοι» με τα τεστ σας σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, παιδότοπους, παρά ένα χάος στους δρόμους.

Θα παπαγαλίσετε πώς: «Ο σκοπός όμως δεν είναι να ανοίξουμε έτσι. Ο σκοπός είναι να ανοίξουμε προσεκτικά με τέτοιο τρόπο, ώστε οι δραστηριότητες των πολιτών, οι οποίες ούτως ή άλλως γίνονται τώρα και αυξάνονται τα κρούσματα, να τις διοχετεύσουμε σε πιο συντεταγμένο τρόπο όπου τα μέτρα εφαρμόζονται»…

Κανεί με το πινγκ πονγκ των διαρροών σχετικά με το πότε και πώς θα επανέλθουμε. Προκαλείτε εκνευρισμό και έχω την εντύπωση και μετά την παραίτηση Κωστρίκη πως κάτι «υπάρχει». Προφανώς και κάτι υπάρχει:  Πρόβλημα, σε πολιτικό, ή σε επιστημονικό επίπεδο. Κάποιοι κάνουν απλά και σωστά τη δουλειά τους και άλλοι θέλουν να κάνουν την διαφορά! Προσωπικά με «κάνετε και διασκεδάζω». Εκτελώ όλα τα διατάγματα γιατί δεν θέλω να στερήσω ούτε σεντ από τα παιδιά μου για να γεμίσω τα ταμεία του κράτους. Άλλή μια παροδία: Πρόστιμο 300 ευρώ για να πάρεις επίδομα 300!  WOW.

Μας αλλάξετε παραδόσεις, τον τρόπο που διασκεδάζουμε (και δεν αναφέρουμε για τα ψηλοτάκουνα στα τραπέζια). Ας επικοινωνήσουν οι αρμόδιοι μεταξύ τους, πρώτα και μετά τα λέμε.

  • Κλείστε τις πόρτες στις αίθουσες των δημοτικών μπάζει κρύος αέρας και τα παιδιά έχουν γρίπη
  • Ανοίξτε όλους τους χώρους διασκέδασης και εννε με τον καρτιλαμά που εννα κολλήσουμε – Τι θα πει να μην χορεύουμε; Τι θα πει ανοίγει η εστίαση σε αυλές και πεζοδρόμια;
  • Έχετε ένα εργαλείο τα rapid test εκμεταλλευτείτε το
  • Δώστε τα επιδόματα ΤΩΡΑ –ΟΧΙ τις ανακοινώσεις – ΤΑ ΛΕΦΤΑ σε όσους τα χρωστάτε

Και όπως έγραψε η Ρένα Γαλανάκη: «Τι θα μας κληροδοτήσει, άραγε, αυτή η πανδημία; Ποια άλλα ίχνη θα αφήσει στη ζωή μας, εκτός από τη συλλογική ανοσία; Θα διδαχθούμε την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση και θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι; Θα εμπιστευόμαστε περισσότερο το κράτος; Θα επενδύσουμε στα συστήματα δημόσιας υγείας, καθώς και στην έρευνα, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη αντίστοιχη περιπέτεια; Θα ωριμάσουμε ως πολίτες και ως κοινωνίες;»

Κύρια Φωτό:digest.bps.org

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Λάρνακα: Σύχναζε σε καφενεία ο 75χρονος με κορωνοϊό παρά το διάταγμα

Taste and Hospitality

Οι 7 πιο κρύες πόλεις του κόσμου – Εδώ το θερμόμετρο φτάνει τους -40

Taste and Hospitality

Bροχές και καταιγίδες το Σ/Κ κυρίως στην οροσειρά του Τροόδους

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!