Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Δεκάδες εκατομμύρια για στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας

Μετά την κατοχύρωση του Χαλουμιού ως ΠΟΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης το κράτος πρόκειται να στήριξη με δεκάδες εκατομμύρια τους κτηνοτρόφους ώστε να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις.

Η εγγραφή του χαλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π)  της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί τεράστια συλλογική επιτυχία, που αν αξιοποιηθεί σωστά, μπορεί να φέρει τεράστια οφέλη στον αγροτικό και μεταποιητικό τομέα.

Ο κ. Καδής είπε ότι προς την κατεύθυνση της διαχείρισης των προκλήσεων που δημιουργεί η κατοχύρωση θα υπάρξουν προσπάθειες προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά την ουσιαστική αύξηση της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος τα επόμενα χρόνια και η άλλη αφορά τη βελτίωση κάποιων χαρακτηριστικών του φακέλου.

 Προς την πρώτη κατεύθυνση ανέφερε ότι ήδη έχουν δοθεί ισχυρά κίνητρα και σημαντική χρηματοδότηση προς αιγοπροβατοτρόφους για να δημιουργήσουν νέες μονάδες, ενώ στο επόμενο επενδυτικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί εντός του επόμενου έτους, στο πλαίσιο του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης θα περιλαμβάνεται κονδύλι δεκάδων εκατομμυρίων για στήριξη ειδικά της αιγοπροβατοτροφίας.

Είπε επίσης ότι υπάρχουν κάποια σημεία στο φάκελο που με τη συνεργασία όλων και σεβόμενοι πλήρως το κοινοτικό κεκτημένο και αυτό που προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί θα μπορούσαν να βελτιώσουν, χωρίς να διαφοροποιούν την ουσία και τη φιλοσοφία του φακέλου.

Μέσα από αυτές τις δύο προσεγγίσεις, πρόσθεσε, «θεωρούμε ότι μπορούμε να πιάσουμε τους στόχους μας και να διαχειριστούμε τις προκλήσεις που δημιουργούνται».

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόθεση το Υπουργείο να προχωρήσει σε αλλαγή στον φάκελο πριν καλά-καλά κατοχυρωθεί το προϊόν. Ανέφερε, ότι προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΕ τι συνιστά μικρή διαφοροποίηση με πολύ συγκεκριμένες δυνατότητα που υπάρχουν, όπως αλλαγές στο σχήμα ή στο βάρος του προϊόντος.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Tο νέο ξενοδοχείο της Πάφου- Έσπερος το Μυθολογικό του όνομα

Taste and Hospitality

Σάββας Περδίος: Θα στερηθούμε τον τουρισμό αν έχουμε πισωγυρίσματα

Taste and Hospitality

British Airways: Aκυρώνει εκατοντάδες πτήσεις

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!