Νέα Νεα της Αγορας

Αρχίσαμε τα ίδια…Οι ψηλές θερμοκρασίες στην μάχη κατά του κορωνοϊού

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα βοηθήσουν στην μάχη κατά του νέου κορονοϊού, εκτιμά η Βιόλα Πρίζεμαν, φυσικός του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ και συνεργάτης της καγκελαρίου της Γερμανίας.

«Ο ήλιος και η ζέστη θα βοηθήσουν, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο γρήγορα. Στην καλύτερη περίπτωση πάντως θα φέρουν μια ανάσχεση της πανδημίας της τάξεως του 20%», δήλωσε η κυρία Πρίζεμαν στην Osnabrücker Zeitung, τονίζοντας ωστόσο ότι οι καιρικές συνθήκες από μόνες τους δεν θα σταματήσουν τον νέο κορονοϊό και τις παραλλαγές του. «Η χαλάρωση αυτή τη στιγμή είναι μοιραία», είπε χαρακτηριστικά.Τη θεωρία της συμβούλου της Άγγελα Μέρκελ ενστερνίζεται το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο επισημαίνει ότι γενικά ο νέος κορονοϊός, που προκαλεί σοβαρό οξύ σύνδρομο του αναπνευστικού, μεταδίδεται ευκολότερα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Επιπλέον, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες περιορίζεται και ο χρόνος παραμονής των ανθρώπων σε κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με την Frankfurter Rundschau, σχετική έρευνα η οποία διεξήχθη από τα Πανεπιστήμια Τζονς Χόπκινς και Λούιβιλ στις ΗΠΑ συμπέρανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 μειώθηκε με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ρουσουνίδης στο BBC: Τεράστιες επιπτώσεις αν χάσουμε τους Βρετανούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Η πιο τσιγκούνα εκατομμυριούχος του κόσμου τρώει… γατοτροφές

Taste and Hospitality

Άννα – Χριστίνα Κονή: Οι διατροφικές συμπεριφορές μετά το τέλος της καραντίνας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!