Νέα Νεα της Αγορας

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες υπεραγορών-Θέλουν να ανοίξουν Πρωτομαγιά

Έντονη αναμένεται να είναι η αντίδραση – απάντηση του Συνδέσμου Υπεραγορών Κύπρου στην απόφαση για κλειστές υπεραγορές στην αργία της 1ης Μαΐου, αφού όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τις πρόνοιες της περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας Καταστημάτων και των Όρων Απασχόλησης των Υπαλλήλων τους νομοθεσίας η αργία της 1ης Μάϊου, φέτος συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο και ως εκ τούτου κάθε Γενικό Κατάστημα θα πρέπει να παραμείνει κλειστό.

Με πιο απλά λόγια υπεραγορές, κρεοπωλεία και καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά το Μεγάλο Σάββατο.

Αποτέλεσμα των πιο πάνω ήταν η έντονη δυσαρέσκεια του Συνδέσμου Υπεραγορών Κύπρου, ο οποίος μάλιστα θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 7 Απριλίου ώστε να παρθούν αποφάσεις για τον τρόπο που θα υπάρξει αντίδραση σε περίπτωση που δεν ανακαλέσει το αρμόδιο Υπουργείο την εν λόγω απόφαση, καθώς τα μέλη του εμφανίζονται ιδιαιτέρως ενοχλημένα από την ανακοίνωση.

O Πρόεδρος του Συνδέσμου Υπεραγορών Κύπρου, Αντρέας Χατζηαδάμου, σχολιάζοντας τα πιο πάνω στην Brief, χαρακτήρισε ως άστοχη, άτυχη και αψυχολόγητη την απόφαση για κλειστές υπεραγορές την 1η Μάϊου, επεξηγώντας πως «κάτι τέτοιο θα ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους καταναλωτές».

Σε ερώτηση μας για το αν υπάρχει προηγούμενο ο κ. Χατζηαδάμου σημείωσε πως και το 2013 – αν και είχε ψηφιστεί η νομοθεσία από το 2006 – η Πρωτομαγιά ήταν την Μεγάλη Εβδομάδα, ωστόσο, οι υπεραγορές τότε είχαν δουλέψει κανονικά.

«Υπάρχει εξήγηση γιατί φέτος πάρθηκε αυτή η απόφαση. Εμείς θεωρούμε ότι έγινε λόγω της προεκλογικής περιόδου. Το 2013 συνέπεσε και πάλι η Πρωτομαγιά να είναι την Μεγάλη Εβδομάδα και δουλέψαμε τότε κανονικά», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαδάμου ο Σύνδεσμος έχει ήδη επικοινωνήσει με τους αρμόδιους ζητώντας όπως ανακαλέσουν την απόφαση τους, ωστόσο όπως σημείωσε το αίτημα τους απορρίφθηκε. Παράλληλα, ερωτηθείς εάν αυτή η απόφαση μπορεί να αλλάξει, αφού υπάρχει νομοθεσία για το ζήτημα μας απάντησε καταφατικά.

«Εμείς γνωρίζουμε την αγορά. Γνωρίζουμε ότι θα ταλαιπωρηθούν οι πολίτες με μια τέτοια απόφαση», σημείωσε ο κ. Χατζηαδάμου, αναφέροντας καταληκτικά ειδικά φέτος και εν μέσω πανδημίας θα πρέπει η απόφαση να ανακληθεί, καθώς όπως τονίζει θα προκληθεί συνωστισμός και ταλαιπωρία.

Υπενθυμίζουμε πως την Πρωτομαγιά, ανοιχτοί θα είναι μόνο φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, περίπτερα κτλ.

brief

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Tα νέα 31..μέτρα μέχρι 31 Δεκεμβρίου

Taste and Hospitality

Συναυλίες για την στήριξη των καλλιτεχνών…«…Ο πολιτισμός φωνάζει»

InstagrammersCY: Οι πλασιέ του τουρισμού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!