Γεύσεις Ποτά

Smoothie με μπανάνα και σοκολάτα – Ιδανικό για πρωινό για να ξεκινήσει τη μέρα του το παιδί σας

Δεν υπάρχει τίποτε πιο νόστιμο και πιο υγιεινό από ένα smoothie φουλ στα θρεπτικά συστατικά. Με όλες αυτές τις αλλαγές γύρω μας, χρειαζόμαστε όλοι τροφές και ροφήματα τονωτικά, γεμάτα ενέργεια και βιταμίνες.

Σίγουρα θα έχετε δει όλα τα θρεπτικά smoothie που σας έχουμε δείξει μέχρι στιγμής, έτσι δεν είναι; Αν δεν τα έχετε δει, ρίξτε μια ματιά εδώ. Θα δείτε πώς τα παιδιά σας θα φάνε καρότα, σπανάκι, παντζάρια και ό,τι λογής λαχανικά και φρούτα θέλετε, μέσα σε ένα λαχταριστό smoothie,αναφέρει το Mothersblog.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Μπανάνα: Η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο. Μια μεσαία μπανάνα περιέχει περίπου 422mg καλίου, δηλαδή το 12% της ημερησίας συνιστώμενης ποσότητας καλίου. Το σώμα μας χρειάζεται αρκετό κάλιο για να λειτουργεί φυσιολογικά. Ο ηλεκτρολύτης αυτός βοηθά τους μυς και τα νεύρα, διευκολύνει την μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και εξισορροπεί τα επίπεδα νατρίου στο σώμα.

Αγελαδινό γάλα: Το γάλα και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθούν στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών του οργανισμού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, ριβοφλαβίνη και παντοθενικού οξύ.

Γάλα αμυγδάλου: Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και μέταλλα (π.χ. σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και μαγνήσιο) και περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και φυτοστερόλες.

Γάλα καρύδας: Το γάλα καρύδας δεν παρέχει πολλές θερμίδες, ωστόσο οι περισσότερες προέρχονται από λιπαρά. Δεν παρέχει καθόλου πρωτεΐνες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL), η οποία συμβάλλει στην καρδιοπάθεια.

Βρόμη: Η βρόμη ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών και είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο και το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), τα οποία προστατεύουν το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα. Οι σπόροι της βρόμης είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, μια ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του λίπους από το σώμα. Η υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου και είναι κατάλληλη για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα πέψης ή/και δυσκοιλιότητα.

Κακάο: Το κακάο έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.

Δοσολογία υλικών:

200ml γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή αγελαδινό

1 μπανάνα

2 κ.τ.σ βρώμη

1 κ.τ.γ κακάο

4–6 παγάκια

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Σερβίρετε σε ένα γυάλινο διάφανο ποτήρι και διακοσμήστε με πολύχρωμο καλαμάκι, μπανάνες και σκόνη κακάο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Γιατί κάποια συγκεκριμένα κρασιά μας φέρνουν πονοκέφαλο;

Taste and Hospitality

Αυτό το κέικ με μέλι είναι εύκολο και μοσχοβολά

Taste and Hospitality

Amaretto Sour

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!