Νέα Νεα της Αγορας

«Μην περιμένετε μεγάλες χαλαρώσεις το Πάσχα…Από Ιούνιο και μετά!»

“Τα πράγματα είναι ακόμα πολύ δύσκολα” επισημαίνει μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης εξηγώντας ότι κυκλοφορεί στον πληθυσμό ο ιός, κάτι το οποίο δεν αφήνει περιθώριο για περαιτέρω “ανοίγματα” ενόψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου, ενώ η κατάσταση είναι εύθραυστη.

Ένα στα 100 άτομα που κυκλοφορούν φέρει τον ιό και γι’ αυτό υπάρχουν τα περιοριστικά μέτρα, σημειώνει για να τονίσει ότι οποιαδήποτε χαλάρωση θα φέρει επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης. Για να είναι η Κύπρος ασφαλής χώρα ως τουριστικός προορισμός πρέπει ο δείκτης να πέσει γύρω στο μισό και να εμβολιαστούμε.

Δεν είναι τόσο τραγική η κατάσταση για τους πολίτες της Κύπρου, όπως εξήγησε ο Δρ. Βωνιάτης αφού καταφέραμε να σταθεροποιήσαμε τα ημερήσια κρούσματα γύρω στα 400, μειώσαμε τους θανάτους και κατααφέραμε να διαχειριστούμε τα περιστατικά στα νοσοκομεία χωρίς να λυγίσει το σύστημα υγείας. Με αυτούς τους ρυθμούς και με περαιτέρω εμβολιασμούς που θα φτάνουν το 70% του πληθυσμού, σχολίασε, μπορούμε να ελπίζουμε για έναν Ιούνιο με “ανοίγματα” στην τουριστική βιομηχανία.

Όσον αφορά τα μέτρα του Πάσχα εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα έχουμε πολύ μεγάλες χαλαρώσεις, μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών σε σπίτια αλλά δεν πρόκειται να έχουμε 15-20 άτομα σε τραπέζια.

Η τακτική “ό,τι θέλω κάνω”

Τα μέτρα αυτοπροστασίας πλέον δεν τηρούνται υπογραμμίζει ο Δρ. Βωνιάτης, αναφέροντας ότι άλλοι λένε ότι είναι εμβολιασμένοι και δεν φορούν μάσκα, άλλοι λένε ότι αθλούνται κι επίσης την παραλείπουν και γενικά υπάρχει μια χαλάρωση. “Ό,τι θέλω κάνω” είναι το σκεπτικό των κρουσμάτων κορωνοϊού τα οποία όπως φαίνεται δεν τηρούν τον αυτοπεριορισμό με αποτέλεσμα να διασπείρεται ο ιός σε ολόκληρες οικογένειες.

Επεσήμανε ότι υπάρχει τεράστια κόπωση ωστόσο ο ίδιος είναι εμβολιασμένος και με τη δεύτερη δόση αλλά φορά μάσκα.

Τέλος αναφέρθηκε στη σημασία της προσωπικής ευθύνης καλώντας τον κόσμο να τηρούν τα μέτρα μέχρι να εμβολιαστούμε για να μην χρειαστεί το καλοκαίρι να επιστρέψουμε σε αυστηρότερα μέτρα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ανησυχία διασπείρεται…Η Τράπεζα Κύπρου μετράει εκατομμύρια ζημιές

Taste and Hospitality

Ο γερμανικός αερομεταφορέας δεν πουλάει προσωρινά πλέον φθηνά εισιτήρια

Taste and Hospitality

Νέα Ζηλανδία: H πρώτη χώρα του πλανήτη που υποδέχθηκε το 2022 (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!