Παρουσίαση Φιλοξενία

Στο μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Tο 1924, οι Hulda και Gottlieb Zumsteg απέκτησαν το κτίριο της Rämistrasse 4, μόλις λίγα μέτρα πιο πάνω από τις όχθες της λίμνης, στο κέντρο της Ζυρίχης. Το μέχρι πρότινος Hôtel de la Couronne μεταμορφώθηκε από ξενοδοχείο σε έναν διττό χώρο, που περιελάμβανε μπαρ και εστιατόριο, γράφει ο Μπάμπης Δούκας. Υπό την εξαιρετική διαχείριση του ζεύγους Zumsteg, το Kronenhalle έγινε σύντομα στέκι καλλιτεχνών, συγγραφέων, ζωγράφων και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων όχι μόνο της εποχής αλλά και της ιστορίας.

Όχι ένα συνηθισμένο μπαρ

Marc Chagall, Pablo Picasso, Robert Rauschenberg, Alberto Giacometti, Henri Matisse, Joan Miró, Georges Braque ήταν μόνο μερικοί από τους πιο εκλεκτούς θαμώνες του, μαζί με τους Andy Warhol, Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Richard Strauss και James Joyce.

Δύσκολα θα βρει κανείς πιο πλούσια guest list από αυτή του Kronenhalle σε οποιοδήποτε μπαρ του πλανήτη διαχρονικά. Ο μύθος θέλει μάλιστα αρκετούς από τους προαναφερθέντες να είχαν αφήσει αντί για χρήματα κάποιον από τους πίνακές τους, προκειμένου να πληρώσουν τα ποτά τους.

ΚΡΟΝΕΝΧΑΛΕ 4

Όσοι το έχουν επισκεφθεί -μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων-, υποστηρίζουν πως είναι σαν να πίνεις ποτό ή να τρως σε μια ξεχασμένη από τον χρόνο γκαλερί. Και η αλήθεια δεν βρίσκεται μακριά από αυτή την άποψη. 

Και οι δύο χώροι του, αυτοί του εστιατορίου και του μπαρ, είναι σχεδόν εξολοκλήρου καλυμμένοι από ξύλο, με την διαχρονική κομψότητα να κάνει την εμφάνισή της σε μικρές λεπτομέρειες.

ΚΡΟΝΕΝΧΑΛΕ 5

Αυτό όμως που πραγματικά κεντρίζει το βλέμμα, είναι η παρουσία δεκάδων έργων των περίφημων ζωγράφων-πελατών του, που βρίσκονται κρεμασμένα στους τοίχους. Κάτι που το καθιστά ποθητό στόχο κάθε φορά για επίδοξους διαρρήκτες – έχουν “ανοίξει” το Kronenhalle πάνω από 5 φορές. 

ΚΡΟΝΕΧΑΛΕ 8

Εντός της μπάρας, ο chef de bar Christian Heiss έχει δημιουργήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα όσο και πλήρη λίστα ποτών, ενώ διατηρεί ένα εγχειρίδιο με χειρόγραφες συνταγές cocktail – όλα όσα αυτός και η ομάδα του έχουν φτιάξει για κάθε πελάτη τις προηγούμενες δεκαετίες.

ΚΡΟΝΕΧΑΛΕ 7

Όσον αφορά το εστιατόριο, χωρίζεται με τη σειρά του σε τρεις επιμέρους χώρους -brasserie, the Chagall Room και Swiss Gallery- και σερβίρει εποχιακά πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές της κεντρικής Ευρώπης. Balleron salad, Chateaubriand και Mousse au Chocolat είναι κάποια από τα γευστικά του highlights.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Επιχείρηση» βουτιάς στη θάλασσα από βράχο του Cape Greco (ΦΩΤΟΣ)

Το τελευταίο και αποχαιρετιστήριο δείπνο του Ιησού…Μυστικός Δείπνος

Αρ. Ωνάσης: Εκείνη η κρουαζιέρα που δρομολόγησε όλα τα επόμενα γεγονότα ζωής του

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!