Νέα Νεα της Αγορας

Βραβεύθηκαν οι πιο…δελεαστικές φωτογραφίες φαγητού

Η υψηλού επιπέδου γαστρονομική φωτογραφία απέχει  έτη φωτός από τα συνηθισμένα snapshots φαγητών που συναντούμε καθημερινά στα κοινωνικά δίκτυα. Είναι από εκείνα τα πράγματα που μοιάζουν υπερβολικά εύκολα ενώ ισχύει το αντίθετο. Στον διαγωνισμό Εδώδιμα 2020 – 2021: “Μια Φωτογραφία, Χίλιες Γεύσεις” όπου μόλις ανακοινώθηκαν τα ονόματα των πέντε κορυφαίων φωτογράφων, θα δούμε όμως την πραγματική διαφορά της απλής φωτογράφησης φαγητού, από την ποιοτική και προσεγμένη γαστρονομική φωτογραφία.

Το φαγητό βέβαια συγκαταλέγεται στις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, κάτι ανάλογο όμως στην πραγματικότητα ισχύει και για την τέχνη, ή έστω τη δημιουργία γενικότερα. Ένας από τους κορυφαίους φωτογράφους γαστρονομίας στην Κεντρική Ευρώπη, ο Zdenek Lhotak, συνηθίζει να απαντά χαριτολογώντας και συνάμα σοβαρολογώντας, όταν τον ρωτούν πως “θρέφει την οικογένειά του”: με φαγητό!

Αναφέρεται βέβαια στις χιλιάδες επαγγελματικές φωτογραφήσεις φαγητού που έχει πραγματοποιήσει εδώ και δεκαετίες, σε συνεργασία με κορυφαίους συνεργάτες του γαστρονομικού χώρου. Ένας ιδιότυπος τρόπος όπου ‘θρέφει’ κανείς τους αγαπημένους του με φωτογραφίες εντυπωσιακών γευμάτων.
Στον διαγωνισμό Εδώδιμα 2020 – 2021 συμμετείχαν συνολικά, 109 ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημιουργοί με 391 φωτογραφίες τους.

1° Βραβείο: Φωτογραφία “Χωρίς Τίτλο 10”, φωτογράφος Μιράντα Παπαδοπούλου, Φωτογραφική μηχανή Nikon, Πλαίσιο
2° Βραβείο: Φωτογραφία “Il fiore”, φωτογράφος Τάσος Πρασσάς, Υποτροφία Φοίτησης στο Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
3° Βραβείο: Φωτογραφία “Χωρίς τίτλο 58”, φωτογράφος Γιάννης Τζιμπρές, Ταξίδι στη Ρόδο για 2 άτομα, 3 ημ/2 διαν
4° Βραβείο: Φωτογραφία “Τηνιακός Μπαξές”, φωτογράφος Χρύσα Παρασκευά, Σετ επαγγελματικά μαχαίρια, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΠΕΙΡΑΙΑ  & την K. Athanasiou Exhibition
5° Βραβείο: Φωτογραφία “Λευκή Αρμονία”, φωτογράφος Μαρίνα Λυπηρίδου, Φωτογραφικό Λεύκωμα του Ανδρέα Σμαραγδή με τίτλο “Τσικουδιά – Κρήτης
Πνεύμα”, το οποίο απέσπασε το 3° Παγκόσμιο Βραβείο Φωτογραφίας.

 Οι πέντε πρώτοι φωτογράφοι και ακόμα πέντε φωτογράφοι που θα διακριθούν, θα λάβουν μέρος σε τριήμερο Workshop με τον Ανδρέα Σμαραγδή, με θέμα “Φωτισμός & Γαστρονομία”. Τέλος, η σχετική έκθεση που θα προκύψει από τις επιλεγμένες εικόνες, θα ταξιδέψει σε Ρόδο, Γλυφάδα, Ύδρα, Θεσσαλονίκη και θα επιστρέψει στην Αθήνα για το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομικής Φωτογραφίας.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Χάθηκε» και ο Αύγουστος – Παραδοχή Ρουσουνίδη: Το Σχέδιο του Υφ. Τουρισμού δε θα αλλάξει την εικόνα

Taste and Hospitality

Μεταφέρεται η συναυλία της Celine Dion

Taste and Hospitality

Ακύρωση εκποίησης κύριας κατοικίας μονογονιού, εξασφάλισε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!