Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

17 Απριλίου: Malbec World Day!

Η Παγκόσμια Ημέρα του Malbec είναι μια ετήσια γιορτή που γιορτάζεται στις 17 Απριλίου, για να τιμήσει την ημέρα κατά την οποία ο Πρόεδρος Domingo Faustino Sarmiento της Αργεντινής έκανε επίσημα την αποστολή του να μεταμορφώσει τη βιομηχανία οίνου της Αργεντινής.

Στις 17 Απριλίου 1853, ο Sarmiento ανέθεσε στον Michel Aimé Pouget, έναν Γάλλο εμπειρογνώμονα στο έδαφος, να φέρει νέα αμπέλια στην Αργεντινή. Μεταξύ των ποικιλιών που έφερε ο Pouget ήταν το Malbec.  Ο Pouget συνέχισε να πειραματίζεται με την προσαρμογή των γαλλικών ποικιλιών στα διαφορετικά terroirs της Αργεντινής. Μια δεκαετία αργότερα, η Great French Wine Blight επηρέασε την περιοχή της Ρον. Το όνομα “Παγκόσμια Ημέρα Malbec” μεταφράζεται από την ισπανική “Día Mundial del Malbec”, που σημαίνει “Malbec σε όλο τον κόσμο”. Εν τω μεταξύ, το Malbec άνθισε στην Αργεντινή, δημιουργώντας κρασιά πολύ ανώτερα από αυτά της χώρας καταγωγής του. Πολλές δεκαετίες αργότερα, το 1956, η Γαλλία αντιμετώπισε ένα άλλο εμπόδιο όταν ένα πάγωμα εξάλειψε την πλειονότητα των αμπελώνων Malbec.

Τα επόμενα χρόνια, ειδικά κατά τη δεκαετία του 1990, η Αργεντινή τοποθέτησε το Malbec ως την ποικιλία των αστέρων. Περισσότερα από 10.000 στρέμματα φυτεύτηκαν και έγινε ο αναμφισβήτητος ηγέτης των εξαγωγών της χώρας. Οι λάτρεις του κρασιού σε όλο τον κόσμο, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακάλυψαν και επαίνεσαν το Αργεντίνο Malbec.

Το 2011, οι οίνοι της Αργεντινής, υπεύθυνοι για την επικοινωνία της μάρκας κρασιού της Αργεντινής σε όλο τον κόσμο, καθιέρωσαν στις 17 Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Malbec. Η Lis Clément, επικεφαλής του μάρκετινγκ και των επικοινωνιών τους εκείνη την εποχή, ήταν πεπεισμένη ότι αυτή η γιορτή θα βοηθούσε τη θέση του Malbec ως ενός από τους πολύτιμους λίθους της Αργεντινής. Εξαιρετική ποιότητα, πάντα εκπληκτική και διαφορετική, το Malbec της Αργεντινής θα οδηγούσε τον δρόμο για να τοποθετήσει την Αργεντινή ως ένα από τα κύρια οινολογικά κέντρα του κόσμου.

Σήμερα, περισσότερες από 60 πόλεις σε όλο τον κόσμο (συντονίζονται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής) διοργανώνουν εκδηλώσεις γύρω από το Malbec, την Αργεντινή φαγητό και τον τρόπο ζωής. Κάθε χρόνο, δημιουργείται ένα θέμα που συνδέει τον πολιτισμό Malbec και την Αργεντινή. Αυτό το πλαίσιο επιτρέπει σε κάθε γιορτή να είναι δημιουργική και να προσαρμόζεται στην ιδιοσυγκρασία κάθε χώρας. Το Malbec φυτεύτηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία και έφτασε στο υψηλότερο σημείο ανάπτυξης στην Αργεντινή και ταξιδεύει σήμερα σε όλο τον κόσμο για να εκδηλωθεί ως ένας από τους βασικούς παίκτες της διεθνούς βιομηχανίας κρασιού.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

To Χοιρομέρι Πιτσιλιάς κέρδισε τις εντυπώσεις της Κομισιόν

Terre de Zeus Malagouzia 2020 Navitas Winery

Taste and Hospitality

Αναρή: Ιστορία, Μέθοδος παρασκευής και γαστρονομία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!