Back of the House (BOH) Διοίκηση

Θωμάς Μπάσιο: Ένα γαστρονομικό ταξίδι μέσα από τις δικές του γεύσεις

Τις πύλες του άνοιξε πρόσφατα το εστιατόριο Cook Area στη Λευκωσία, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 46Α Καϊμακλί Λευκωσίας , 1037. Πρόκειται για ένα μοναδικό μέρος στο οποίο μπορεί κάποιος να βρει υγιεινές επιλογές, είδη σχάρας, μαγειρευτά, homemade burger, σάντουιτς, σαλάτες και άλλα.

Ο ιδιοκτήτης  του εστιατορίου Θωμάς Μπάσιο και επαγγελματίας σεφ γνωστός στο χώρο της εστίασης μίλησε αποκλειστικά στο Taste and Hospitality.Το στυλ, η γεύση στα πιάτα του κυριαρχούν. Ταξιδιάρικες γεύσεις παραδοσιακές, ανακατεμένες με απίστευτο μεράκι. Ο  ίδιος και δοκιμάζει, δημιουργεί πιάτα που δεν φανταστήκαμε ποτέ. Γαστρονομικές συναντήσεις πολλές αλλά για πρώτη φορά ο chef μου δίνει την ευκαιρία να πούμε μερικά πράγματα για το νέο του Project.

Το 2011 μαθητής στο πρώτο έτος της εσπερινής σχολής τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στον κλάδο επισιτιστικών τεχνών, άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά ως μάγειρας στο  Lemon park.  Το 2013 στην καφετέρια Segafredo. Ακολούθησε το «The Market company» (sous chef και chef), EDEN senior resort , BANGO, Finbars, Κτήμα ονείρων, Mouson κ.α

Ποιο θεωρείς τον πιο σημαντικό σταθμό στην καριέρα σου και γιατί;

Όταν ήμουν στο The Market company… ήταν σταθμός στην καριέρα μου. Εκεί απέκτησα τις περισσότερες γνώσεις και έμαθα, να είμαι ετοιμοπόλεμος, να μην φοβάμαι να δοκιμάζω καινούργιες ιδέες και να δημιουργώ τα δικά μου πιάτα. Εκεί είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω και να μαγειρέψω για την Tonia Buxton.

Ποιο σεφ θαυμάζεις και ποια κουζίνα σου αρέσει;

Μπορώ να πω τον Gordon Ramsay γιατί έχει γνώσεις γύρο από όλες τις κουζίνες. Μου αρέσει η Μεσογειακή κουζίνα, γιατί σου δίνει την ευχέρεια να παίξεις με πολλά υλικά και ταυτόχρονα είναι η βάση μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Είναι γνωστό ότι προστατεύει από την εξέλιξη του σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και από την εμφάνιση νέων περιπτώσεων με ελάττωση του κινδύνου κατά 83%. Επίσης, η δίαιτα αυτή έχει συνδεθεί με απώλεια βάρους κατά 3,8 kg περισσότερο απ’ ό,τι στη δίαιτα με χαμηλά λιπαρά. Άνθρωποι που ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για εμφάνιση των νόσων Parkinson και Alzheimer.

Σ’ ότι αφορά στην εστίαση θεωρείς ότι είμαστε σε ικανοποιητικά επίπεδα με άλλες χώρες της Ευρώπης;

Είμαστε σε ικανοποιητικά επίπεδα αλλά νομίζω μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο και γιατί όχι να μην γίνουμε και καλύτεροι από άλλες χώρες τις Ευρώπης. Το  ότι η χώρα μας είναι  μικροσκοπική  σε έκταση αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δελεαστικά πιάτα επηρεασμένα από κουλτούρες διαφόρων λαών που πέρασαν από το νησί. Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν και πολλές διακρίσεις εστιατορίων στο εξωτερικό που με αυτό το τρόπο αποδεικνύεται η εξέλιξη αλλά και ο επαγγελματισμός πολλών συναδέλφων.

Μεγάλο άλμα με άνοιγμα του δικού σας εστιατορίου. Τολμηρή απόφαση εν μέσω των διαταγμάτων.

Η τύχη είναι με τους τολμηρούς…εσύ τι λες; Όντος ήταν ένα τόλμημα. Αλλά η αγάπη μου για την μαγειρική δεν μου άφηνε άλλες επιλογές από το κάνω αυτό το βήμα. Η στρατηγική, το πάθος η φαντασία είναι «συστατικά» ή αν θες τα εφόδια για να είναι ένα εστιατόριο σε ψηλά στάνταρ. Με όλη την ομάδα παρά τα μέτρα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να ικανοποιήσουμε και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μελέτη Cargill: Οι τύποι λίπων και λαδιών είναι ισχυροί παράγοντες εξέτασης της αγοράς

Taste and Hospitality

Πάμπος Ευσταθίου- Συστημικός Ψυχοθεραπευτής: The day after tomorrow

Τι είναι το Casual dining και τι το Fine dining

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!