Νέα Νεα της Αγορας

Ακυρώνουν κρατήσεις Ρώσοι, Βρετανοί – Βάζουν λουκέτο πολλά ξενοδοχεία της χώρας

Τα λίγα ξενοδοχεία που έχουν ήδη ανοίξει εν αναμονή της έλευσης τουριστικού ρεύματος από Ευρώπη, Ισραήλ και Ρωσία, ενδέχεται να ξανακλείσουν άμεσα, τουλάχιστον τα πλείστα εξ αυτών, μετά τις ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις που καταγράφονται συνεπεία της επιδημιολογικής επιδείνωσης της κατάστασης στην Κύπρο. Όπως αποκαλύπτει μιλώντας στον «Φ» το μέλος του ΔΣ του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Μάριος Βασιλείου, τα ξενοδοχεία που έχουν επαναλειτουργήσει εσχάτως το έπραξαν αναμένοντας την ροή τουριστών από τα μέσα Μαίου και βάσει των κρατήσεων που υπήρχαν από tour operators.

« Δυστυχώς όμως, η κατάσταση αυτή αλλάζει δραματικά τις τελευταίες μέρες προς το αρνητικότερο», αναφέρει. « Ήδη, η Ρωσία βάζει την Κύπρο στον πάγο λόγω της επιδημιολογικής της κατάστασης και προφανώς και ως αντίποινα στις αποφάσεις της ΕΕ για το ουκρανικό, το Ισραήλ δεν έχει την ροή τουριστών που αναμέναμε, αφού η κατάσταση εκεί ουσιαστικά έχει επιστρέψει στην κανονικότητα σε αντίθεση με τους περιορισμούς που συναντούν στην Κύπρο, ενώ και οι βρετανοί οργανωτές ταξιδίων ακυρώνουν μαζικά τουριστικά πακέτα ή τα μεταθέτουν για τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου».

Η αρνητική αυτή εξέλιξη, τόνισε ο κ. Βασιλείου, αφήνει τα ξενοδοχεία της Πάφου που επαναλειτούργησαν ουσιαστικά ξεκρέμαστα, αφού πλέον είναι δεδομένο ότι Μάιος και πιθανότατα και Ιούνιος θα εξακολουθήσουν να είναι νεκροί μήνες για την τουριστική βιομηχανία. Συνεπώς, είπε, κάποια από τα ξενοδοχεία αυτά ήδη ετοιμάζονται ή σκέφτονται να ξαναβάλουν λουκέτο, λίγες μόνο μέρες μετά την επαναλειτουργία τους.

Το μέλος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου επέρριψε επίσης ευθύνες στην κυβέρνηση για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των Κυπρίων από την ξενοδοχειακή βιομηχανία, τη στιγμή, είπε, που η ημερολογιακή συγκυρία του φετινού Πάσχα σε συνδυασμό με την Πρωτομαγιά δημιουργεί ένα γιορτινό τετραήμερο.

« Το τετραήμερο εκείνο της Πρωτομαγιάς και του Πάσχα», ανέφερε, « υπήρχαν πολύ υψηλές κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Πάφου από τον εγχώριο τουρισμό, εν αναμονή της λήψης απόφασης για χαλάρωση στον τομέα αυτό. Δυστυχώς όμως, η απαγόρευση για τους Κύπριους να μπαίνουν στα ξενοδοχεία συνεχίζεται, με αποτέλεσμα αυτά να είναι ενώπιον συνεχών ακυρώσεων και αρκετά εξ αυτών να μην αποφασίζουν να ανοίξουν καν».Ο Μάριος Βασιλείου εκτίμησε ότι η τουριστική κίνηση θα αρχίσει το ενωρίτερο αρχές Ιουλίου, ενώ είναι πλέον αμφίβολο, όπως τόνισε, κατά πόσο η Κύπρος θα αποτελέσει κύριο προορισμό εντός του 2021 ακόμη και για παραδοσιακές της αγορές. 

Ντόρα Χριστοδούλου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Νέοι παίκτες έρχονται στο delivery ειδών σούπερ μάρκετ – Ποια είναι η Jokr που μπαίνει στην ελληνική αγορά

Taste and Hospitality

Mια τράπεζα «υιοθέτησε» την οδό Στασικράτους για τις γιορτές

Taste and Hospitality

Λάρνακα: Βαρέθηκαν την καραντίνα 24 αλλοδαποί – Μετέτρεψαν σπίτι σε κλαμπ

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!