Back of the House (BOH) Διοίκηση

Άριστος Ανδρέου: Ο σεφ της…διπλανής πόρτας, μαγειρεύει στην κουζίνα σας και μαγεύει

Ο Άριστος Ανδρέου κατάγεται από τη Λευκωσία με ρίζες από τον Γερόλοκακο και τη Πλατανιστάσα. Η αγάπη του για την μαγειρική έγινε πάθος και μέρος της ζωής του. Μ’ ένα τρόπο πολύ διαφορετικό. Θα τον συναντήσατε σε παρέες σε βουνά, φαράγγια, παραλίες ερημικές, σε σπίτια να ταξιδεύει τους φίλους του σε μια γαστρονομική διαδρομή συνδυασμένη με την παράδοση αλλά και την εναλλακτική διατροφή.

Τον συναντώ εντελώς συμπωματικά μετά από πρόσκληση φίλης σ’ ένα ονειρικό σπίτι γεμάτο φως και αγάπη. Παρακολουθώ τον Άριστο και αφού έχουν γίνει οι πρώτες συστάσεις κάθομαι στην άκρη του τραπεζιού και κοιτώ τον τρόπο που «διαχειρίζεται» τις πρώτες ύλες.

Αφοσιωμένος και παράλληλα ομιλητικός. Μας εξηγεί το πώς και γιατί ενώνει κουλτούρα μέσω τον υλικών αλλά κυρίως των βοτάνων και ότι άλλο προσφέρει η γη.

«Αυτός δεν είναι άλλοτε και ο σκοπός; Με κοιτάει και προσθέτει: “Η φύση είναι μέρος της μαγειρικής. Μας προσφέρει τόσα πολλά που μπορεί να θεραπεύσει έναν οργανισμό αλλά και παράλληλα να του χαρίσει γευσιγνωσία».

Το ρωτάω πώς προέκυψε όλο αυτό. Περίμενα πως θα ακούσω κάτι συνηθισμένο: Οι γονείς μαγείρευαν, είχαν ταβέρνα κλπ. Και όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι: «Δεν μπορώ να σου απαντήσω αυτό το ερώτημα. Πολλές φορές γράφεις και λες Νικολέτα ότι η μαγειρική είναι μαγεία. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Απλά πήρα ένα μαχαίρι, κάποια υλικά και η δημιουργία και το ταξίδι μέσα από την αγάπη για το φαγητό μόλις ξεκινούσε».

Ο Άριστος δεν είναι επαγγελματίας σεφ. Θα μπορούσε όμως, γιατί τα πιάτα, η σύνδεση των υλικών δίνουν άλλοτε μια αίγλη και άλλοτε σου σερβίρει κυριολεκτικά στο πιάτο την παράδοση. Δεν σπούδασε και δεν μπήκε καν στη διαδικασία να διαπραγματευτεί τις όποιες επαγγελματικές προτάσεις ήρθαν κατά καιρούς κοντά του. Δοκίμασε και κατάλαβε πως η γαστρονομία ισούται με την ελευθερία – τον σεβασμό – την ηρεμία – την καλή παρέα.

Μην τον ρωτήσετε τι του αρέσει περισσότερο…Τα πάντα όπως λέει: Η «μαγειρική είναι η μάγισσα του». Συνεχώς εξελίσσεστε μαθαίνει και ενημερώνεται.

Κανείς δεν είναι τέλειος σεφ όπως λέει ο ίδιος και πολλοί άλλοι επαγγελματίες του χώρου. Εξάλλου δεν «μιλάει» ο σεφ αλλά το πιάτο του.

Παρασκευή βράδυ ο Άριστος μάγεψε και πάλι:

Γαρίδες και μυδια garlic butter sauce

ΥΛΙΚΑ: 1κ.γ.κάρδαμο 1κ.γ.μαραθόσπορο 1κ.γ.κόλιανδρο φρέσκο σκόρδο μαϊτανο 250ml φρέσκα κρέμα 1 φρέσκο τζιντζερ βούτυρο

Μανιτάρια με γέμιση cream cheese με βότανα και καπνιστό τυρί

ΥΛΙΚΑ: Μανιτάρια, cream cheese με βότανα της επιλογής μας και καπνιστό τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με καπνιστό τυρί και ακολούθως το cream cheese. Κλείνουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στα κάρβουνα. Ανοίγουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Χοιρινό μπέικον στη λαδόκολλα με μπαχαρικά

Για δύο ώρες ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά το χοιρινό μπέικον και ψήνουμε σε νερό με κόκκινο κρεμμύδι. Αστεροειδή γλυκάνισο, κάρδαμο, μαραθόσπορο, φρέσκα σκόρδα, φρέσκο τζίντζερ  και φύλλα δάφνης. Αφού κρυώσει προσθέτουμε τα υλικά σε λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στα κάρβουνα για περίπου 30 λεπτά από κάθε μεριά.

Garlic butter sauce prawn ψημένες σε κάρβουνο

Εκτέλεση: Αφού βάλουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε αλουμινόχαρτο προσθέτουμε τα υλικά μας και κλείνουμε πολύ καλά σε αλουμινόχαρτο, για περίπου 8 λεπτά από κάθε μεριά.

Καλή σας όρεξη!

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πώς να ενσωματώσεις φρέσκα βότανα κήπου σε cocktails

«Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει»

Taste and Hospitality

Η Columbia ετοιμάζεται να υποδεχθεί το ολοκαίνουργιο beach venue της!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!