Παρουσίαση Φιλοξενία

Ακρωτήρι Κάβο Γκρέκο: Στο σπίτι του ενός «φιλικού τέρατος»

Το ακρωτήρι Κάβο Γκρέκο βρίσκεται μεταξύ της Αγίας Νάπας και του Παραλιμνίου, 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Αγία Νάπα. Είναι μια προστατευμένη περιοχή ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000, μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες και για να θαυμάσουν τα φανταστικά χρώματα της θάλασσας όπως αγκαλιάζει τους βράχους ή για να επιδοθούν σε κατάδυση στα διάσημα σπήλαια του Κάβο Γκρέκο. Σύμφωνα με τους τοπικούς μύθους το ακρωτήρι είναι το σπίτι ενός τέρατος που οι ντόπιοι ονομάζουν «το φιλικό τέρας» καθώς δεν φαίνεται να προκαλεί ζημιές.

Στη θαλάσσια περιοχή του κάβο Γκρέκο υπάρχουν υποθαλάσσιες χαράδρες και σπήλαια και είναι δημοφιλές για κατάδυση. Αποτελεί σημαντικό σταθμό για μεταναστευτικά πουλιά και εκεί ζουν 71 είδη πανίδας, ενώ η χλωρίδα αποτελείται κυρίως από θάμνους.

Τη μεγαλύτερη έκταση καλύπτει η Ακακία του είδους Ακακία η κυανόφυλλη (Acacia saligna= A. cyanophylla), η οποία όμως δεν αποτελεί ενδημικό είδος της Κύπρου και γίνονται έντονες προσπάθειες απομάκρυνσής της.

Στη θαλάσσια περιοχή του κάβο Γκρέκο έχουν βρεθεί από δύτες πολλά ναυάγια. Το 2007 βρέθηκε και ερευνήθηκε αρχαίο ναυάγιο του 2ου αιώνα μ.Χ.[4] Στο ακρωτήριο λειτουργεί φάρος κατασκευασμένος από τους Βρετανούς, ο δεύτερος που κατασκευάστηκε στην Κύπρο μετά από αυτόν του κάστρου της Πάφου.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Ονειροβάτες»: Mια μπάντα ρίχνει «Βεγγαλικά» εν μέσω πανδημίας (Βίντεο)

Ο Σύρος που ανακηρύχθηκε «βασιλιάς των Κυπριακών Ξενοδοχείων» (ΦΩΤΟΣ)

Glühwein και ζεστά ποτά απ’ όλο τον κόσμο

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!