Νέα Νεα της Αγορας

5 ιδιωτικά νησιά προς πώληση στην Ελλάδα

Για να αγοράσετε ένα από τα δεκάδες μικρά νησιά του Αιγαίου ή του Ιονίου, δεν χρειάζεται να είστε καθόλου δισεκατομμυριούχος. Σε σχέση με την κρίση, πολλοί ιδιοκτήτες τέτοιων νησιών άρχισαν να τα πωλούν: το υψηλό κόστος συντήρησης και οι φόροι, καθώς και η παρατεταμένη οικονομική κρίση, ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες τους να αναζητήσουν νέους τρόπους να επενδύσουν και να αυξήσουν τη ρευστότητα αυτών των νησιών.

Τα ελληνικά νησιά είναι πάρα πολλά και ποικίλα – συνολικά υπάρχουν περισσότερα από 6.000 νησιά στην Ελλάδα, εκ των οποίων μόνο 227 κατοικούνται, 140 είναι ιδιωτικά.

Ως εκ τούτου, τώρα ο καθένας έχει μια μοναδική ευκαιρία – μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας νησί και να οικοδομήσουμε ένα σπίτι σε αυτό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας, για μόνιμη κατοικία, ή απλά για χαλάρωση. Φυσικά, μπορείτε να αγοράσετε ένα ιδιωτικό νησί ως επένδυση στην επιχείρηση και να χτίσετε ένα συγκρότημα βιλών ή σπιτιών εκεί. Τα περισσότερα από τα ιδιωτικά νησιά στην Ελλάδα είναι ακατοίκητα, ταξινομούνται ως «περιορισμένα» ή «απεριόριστα».

Τα ιδιωτικά νησιά με περιορισμούς υπόκεινται σε ειδική νομοθεσία: για να ξεκινήσετε την κατασκευή σε αυτά τα νησιά, θα χρειαστείτε ειδική άδεια από το ελληνικό κράτος, η οποία θα καταργήσει τους υφιστάμενους περιορισμούς. Σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτείται ακόμη και εξέταση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τα ιδιωτικά νησιά χωρίς περιορισμούς είναι πολύ πιο βολικά για τους αγοραστές. Έχουν λιγότερους περιορισμούς και περισσότερες ευκαιρίες για κατασκευή.

Έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα ελληνικά νησιά που είναι προς πώληση αυτήν τη στιγμή. Και αν τα αστέρια είναι επιτυχημένα, μπορείτε να γίνετε ιδιοκτήτης ενός από αυτά.

ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ

Το νησί Πάτροκλος με έκταση 643 στρέμματα, είναι ένα πολιτιστικό μνημείο αρχιτεκτονικής, που βρίσκεται κοντά στο ναό του Ποσειδώνα, στην πύλη της θάλασσας προς την Αθήνα και έχει προσελκύσει εδώ και καιρό επενδυτές. Η βορειοανατολική πλευρά του νησιού είναι αρκετά επίπεδη, διαβατή για οχήματα, το έδαφος είναι κατάλληλο για καλλιέργεια. Διαθέτει 5050 ελαιόδεντρα και πολλά πεύκα. Το βόρειο τμήμα καλύπτει περίπου 275 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, το υπόλοιπο είναι βραχώδες, με επικράτηση πράσινου μαρμάρου. 

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ

Βρίσκεται στον Σαρωνικό Κόλπο, 300 στρέμματα του Αγίου Θωμά του νησιού, 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Κόρινθο και 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Αθήνα με το νερό. Το νησί είναι ιδανικό για όσους θέλουν να χτίσουν ένα πολυτελές σπίτι για καλοκαιρινές διακοπές. 

ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΑ

Η Καρδιώτισσα βρίσκεται στην καρδιά του κυκλαδίτικου συγκροτήματος μεταξύ της Φολέγανδρου (επτά λεπτά με ταχύπλοο) και της Σίκινου (δέκα λεπτά με ταχύπλοο). Υπάρχει καθημερινή θαλάσσια μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά και στα γειτονικά νησιά, το οποίο παρέχει εκδρομές όλο το χρόνο.

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Το γοητευτικό, σχεδόν τελείως στρογγυλό νησί του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται στον Κόλπο της Κορίνθου, 1,5 μίλια από την πόλη της Ιτέας και όχι μακριά από τους Δελφούς. Είναι επίσης κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Πάρνα και στο ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου. Η βλάστηση σε αυτό το μικρό ιδιωτικό νησί των 10.811 τετραγωνικών μέτρων (116.369 τετραγωνικά πόδια) περιλαμβάνει πολλά πεύκα και ελαιόδεντρα, και υπάρχει μια μικρή αμμώδης παραλία κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής.

ΟΜΦΟΡΙ

Αυτό το νησί στο Ιόνιο Πέλαγος έχει μόνο ένα κτήριο – ένα όμορφο μικρό εκκλησάκι. Ωστόσο, ελήφθη άδεια για την κατασκευή άλλων κτιρίων που θα βρίσκονται στο 20% του νησιού. Πιστεύεται επίσης ότι εάν ένας δυνητικός αγοραστής μπορεί να αποδείξει την ανάγκη να επενδύσει στην κατασκευή περισσότερων ακινήτων στο νησί Ομφόρι, η ελληνική κυβέρνηση είναι πιθανό να εκδώσει πρόσθετη άδεια.

Πηγή: Insider 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η νομοθεσία για κολύμπι, πάρτι, camping στη χώρα μας

Aπό σήμερα απαραίτητο το EU Digital πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους εισέρχονται στην Κύπρο

Taste and Hospitality

Τα διέλυσε όλα ο κορονοϊός: Τελευταία ανοίγουν κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής – «Yπό αιχμαλωσία» τα εστιατόρια

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!