Νέα Νεα της Αγορας

ΠΑΣΙΚΑ: «Ούτε σαν σκέψη» το ενδεχόμενο επέκτασης του κλεισίματος

Τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο επέκτασης του κλεισίματος των κέντρων αναψυχής, αλλά και με την απαίτηση προσκόμισης αρνητικού τεστ και πιστοποιητικού εμβολιασμού, εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ) ενόψει του τερματισμού των μέτρων lockdown στις 10 Μαΐου.

«Κατ’ αρχήν για μας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή έστω και σαν σκέψη οιονδήποτε ενδεχόμενο επέκτασης του κλεισίματος της βιομηχανίας. Οι επιχειρηματίες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής από κάθε άποψη και αυτό που αναμένουν είναι την επαναλειτουργία της βιομηχανίας με τους ελάχιστους ή και καθόλου περιορισμούς ειδικά στα θέματα αριθμού φιλοξενίας και ωραρίων», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΙΚΑ, τη οποία υπογράψει ο ΓΓ του συνδέσμου, Φάνος Λεβέντης.

Επαναλαμβάνει ακόμη ότι ο σύνδεσμος δεν συμφωνεί και με την πρόθεση για την απαίτηση προσκόμισης από τους επισκέπτες είτε αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (72 ωρών) είτε απόδειξη εμβολιασμού είτε άλλων υγειονομικών εγγράφων. Σημειώνει ακόμη ότι «η προσπάθεια που καταβάλλει το ΔΣ του συνδέσμου είναι η αποφυγή της σύγκρουσης με την Πολιτεία είτε μέσω μαζικών δυναμικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας είτε με τη λήψη νομικών μέτρων για τα οποία δεχόμαστε ακατάπαυστα έντονες πιέσεις».

«Κατανοούμε πλήρως την ανάγκη να βγούμε το συντομότερο δυνατό από αυτή τη τραγωδία που ζούμε όλοι και η πλειοψηφία της Βιομηχανίας το έχει αποδείξει όλη αυτή την περίοδο  αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, της αναλογικότητας, της λογικής και όχι των απειλών, των εκβιαστικών μέτρων και της έμμεσης υποχρέωσης για εμβολιασμό προσπερνώντας τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών», προσθέτει. «Αξίζει να αναφέρουμε ότι είμαστε σε πλήρη συνεννόηση τόσο με επιστήμονες σε σχέση με θέματα της πανδημίας αλλά και με νομικούς συμβούλους για ανάλογα θέματα», καταλήγει ο κ. Λεβέντης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τελικά, το γάλα κάνει καλό ή κακό στην υγεία μας

Taste and Hospitality

Οδηγοί ταξί μπλόκαραν το Οδόφραγμα Αγίου Δομετίου λόγω… καυσίμων (Βίντεο)

Taste and Hospitality

Ποιοι είναι οι πιο φιλικοί, αγενείς, καθαροί τουρίστες;

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!